BALESET: Kerékpárosba hajtott bele egy Mercedes Légnél

Három nap leforgása alatt két kerékpárbalesethez is riasztották a Nagyszombat megyei rendőröket – tájékoztatta a Paramétert Zlatica Antalová rendőrségi szóvivő.

BALESET: Kerékpárosba hajtott bele egy Mercedes Légnél
Szereden egy idős nő hajtott neki egy Fordnak (Fotók: Rendőrség / Facebook - további képekért kattints!)

Az első eset vasárnap reggel történt Szereden. Elsődleges információk szerint egy 80 éves nő a mellékútról tért ki kerékpárjával, amikor nekiütközött egy Ford Focusnak. Az idős nőt fejsérüléssel szállították kórházba, az autót vezető 49 éves nő szervezetében nem állapítottak meg alkoholt.

A másik baleset kedden reggel történt a Lég (Dunaszerdahelyi járás) felől vezető másodosztályú úton. Egy Mercedes 49 éves sofőrje vélhetően nem vette észre a vele egy irányba haladó 48 éves kerékpárost, és hátulról beléhajtott. Az eset során a kerékpáros megsérült, ezért a dunaszerdahelyi kórházba szállították. A baleset egyik résztvevőjének a szervezetében sem állapítottak meg alkoholt.

A rendőrség figyelmezteti az autósokat és a kerékpárosokat, hogy körültekintően közlekedjenek. Utóbbiaknak azt javasolja, hogy noha a törvény nem írja elő, minden esetben viseljenek sisakot.


-para-