BALESET: Tetejére borult egy kocsi, miután ütközött egy másikkal Egyházgellénél

Két személykocsi karambolozott az Egyházgelléről, pontosabban Kisbudafáról az 506-os út felé vezető harmadosztályú út és a Sárosfáról ugyanoda vezető út kereszteződésében csütörtökön este nyolc óra előtt

BALESET: Tetejére borult egy kocsi, miután ütközött egy másikkal Egyházgellénél
Forrás: Nagyszombati Kerületi Útinform - Facebook-csoport

Hodosi Tibor, a járási tűzoltók bevetési egységeinek parancsnoka elmondta, hogy a balesetet nagy valószíűséggel az elsőbbségadás elmulasztása okozta. Abban a kereszteződésben az Egyházgelle felől érkezőnek előnyben kell részesítenie azt, aki a másodosztályú út vagy Sárosfa felől érkezik, ez viszont vélhetően nem történt meg. A karambol következtében az egyik autó lerepült az úttestről és a szántóföldön landolt, a tetejére borulva.

A helyszínre a somorjai tűzoltók szálltak ki egy rohamkocsival, és elsősegélyben részesítették a két sofőrt, de szerencsére egyiküknek sem esett komolyabb baja. A kihívot mentők senkit nem szállítottak kórházba. 

A tűzoltók elvégezték a járművek műszaki mentését, majd semlegesítették a kifolyt üzemanyagot. A helyszínt reflektorral kellett megvilágítani, a forgalmat pedig korlátozták a helyszínelés ideje alatt.

(parameter)