BALESETEK: Sárosfánál egy súlyos sérült a 63-ason, az autómentő sofőrje két kocsi közé szorult!

Mozgalmas éjszakájuk volt a dunaszerdahelyi járási tűzoltóknak. Súlyos baleset történt Sárosfa és Egyházgelle között a 63-as főúton péntek este 11 órakor, de kisebb balesetek történtek Csallóközcsütörtök mellett és Csákány községben is.

BALESETEK: Sárosfánál egy súlyos sérült a 63-ason, az autómentő sofőrje két kocsi közé szorult!
Helyszíni felvételek - További felvételekért kattints!

Este tizenegy óra környékén riasztották a tűzoltókat a 63-as főúton történt balesethez. Információink szerint egy autómentő éppen egy járművezetőnek segített, amikor hátulról belerohant egy másik személykocsi. Úgy tudjuk, egy férfi az álló autó mellett állt, amikor történt a baleset, és a karambol miatt rendkívül súlyos sérülést szenvedett a lábán.

Hodosi Tibor, a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnoka megerősítette a baleset tényét, illetve hogy annak egy súlyos és három könnyebb sérültje volt. "A mentőkkel egy időben értek tűzoltóink a helyszínre, majd részt vettek az elsősegélynyújtásban, tűzvédelmi szempontból biztosították a járműveket. Rendkívüli eseményről volt szó, a mentés csaknem két óráig tartott" - mondta.

UPDATE - 11.30:

Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette értesülésünket a baleset részleteiről is. Eszerint az autómentőre épp egy Kia Carnivalt próbáltak felhelyezni, a kocsi megkülönböztető jelzése villogott közben a sötétben. Az út mellett állt még egy Ford Focus is. A főúton érkező BMW X4-es 48 éves sofőrje nem vette észre az út szélén zajló cselekményt, csak az utolsó pillanatban. Ekkor félrerántotta a kormányt, és nekihajtott a Ford Focusnak, az útkötés pedig azt nekilökte az előtte álló Kiának. A Ford és a Kia között állt ekkor az autómentő sofőrje, a 30 éves férfinak pedig olyan súlyosan megsérült a lába, hogy vélhetően amputálni kell.

Az éjszaka folyamán egy külföldi rendszámú személykocsi karambolozott a Lég és Csallóközcsütörtök között lévő körforgalomnál, felhajtott annak közepére és kivitt egy útjelző táblát. itt nem sérült meg senki.

Egy további személykocsi viszont kerítésnek hajtott a hajnali órákban Csákány községben, információink szerint súlyosabb sérülés itt sem történt.

(parameter)