Bedrogozott szlovákiai sofőr gázolt el két kerékpárost Magyarországon – a fiatal nő életét vesztette, a családapa életéért küzdenek

A magyar rendőrség őrizetbe vett egy szlovákiai sofőrt, aki rövid időn belül két kerékpárost is elgázolt Magyarországon. Mint kiderült, a férfi kábítószer hatása alatt ült volán mögé.

Bedrogozott szlovákiai sofőr gázolt el két kerékpárost Magyarországon – a fiatal nő életét vesztette, a családapa életéért küzdenek
Fotó: TV JOJ

A bedrogozott szlovákiai férfi két különböző helyen gázolt el egy-egy kerékpárost. A kora reggeli órákban Jánossomorján egy 20 éves nőt gázolt el, aki épp munkába tartott kerékpárjával. A terepjáró nagy sebességgel ütközött neki a kerékpáros sávban haladó fiatal nőnek, majd továbbhaladt. A kerékpáros, aki egyébként a helyi kézilabdacsapat kapusa, a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

A baleset helyszínéről elhajtó autós alig két órával később Mosonmagyaróváron okozott újabb balesetet, ott egy kétgyermekes férfit gázolt el, aki szintén kerékpárral haladt. A 49 éves férfit súlyos gerincsérüléssel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A legfrissebb hírek szerint életéért jelenleg is küzdenek.

A sofőr egyik balesetnél sem állt meg segítséget nyújtani, a rendőrök viszont a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül elfogták. A 35 éves szlovákiai férfit halálos baleset okozása mellett segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják.

A sofőr világítás nélkül haladt, emellett kiderült róla, hogy kábítószer hatása alatt vezetett. Gál Katalin Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, hogy a vizsgálatok négyféle drog nyomait mutatták ki a férfi szervezetében. A szóvivő szerint a sofőr elismerte a kábítószer-fogyasztást, a balesetekre viszont csak részlegesen emlékszik.


(noviny.sk/24.hu/para)