Beindult a gyártás – hivatalosan is bemutatták az új rendszámtáblákat (FOTÓK)

A belügyminisztérium csütörtökön hivatalosan is bemutatta az új rendszámtáblákat, amiket januártól a belügyminisztériumhoz tartozó autójavító vállalat biztosít be – tájékoztatta a Paramétert Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

Beindult a gyártás – hivatalosan is bemutatták az új rendszámtáblákat (FOTÓK)
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Roman Mikulec belügyminiszter szerint Szlovákiában sokáig tabu volt a rendszámtáblák témája, a tárcának viszont húsz év után sikerült megegyeznie egy olcsóbb csehországi beszállítóval. „Az autójavító vállalatunk már akkor felvetette az ötletet, hogy ezeket házon belül is le tudnánk gyártani. Két év után ez valósággá vált, és ennek a módosításnak köszönhetően több millió eurót spórolunk meg” – nyilatkozta Mikulec.

Tomáš Oparty, a belügyminisztérium államtitkára hozzátette, hogy a jármű evidálásával kapcsolatos módosítás további megtakarítást eredményez, a használt rendszámtáblák számát illetően is, ami érezhető környezetvédelmi hatással jár. A közlekedésrendészet 2017 és 2022 között 17 millió darab rendszámtáblát adott ki Szlovákiában. Az új rendszámokat érintő legfontosabb változásokról ITT írtunk bővebben.

Bystrík Mucha projektmenedzser szerint az új rendszámok gyártására egy korszerű technológiát alkalmazó berendezést használnak, amely naponta kétezer, évente pedig 2,2 millió darab rendszám előállítására képes.

A Képzőművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Karának harmadikos és negyedikes hallgatói összesen hat mintát készítettek az új rendszámtábla külalakjára, a szakértői véleményezés után pedig Simona Čásarová munkája lett a befutó.


-para-