Bemutatta új autóit a rendőrség – eltűnt a zöld-fehér szín, valamint a „Segítünk és védünk” felirat

A rendőrség hétfőn bemutatta új járműveit, amelyekről eltűnt az eddigi zöld-fehér dizájn – írja a TV Noviny.

Bemutatta új autóit a rendőrség – eltűnt a zöld-fehér szín, valamint a „Segítünk és védünk” felirat
Forrás: Belügyminisztérium

Roman Mikulec belügyminiszter szerint Szlovákiában az emberek megérdemlik, hogy modern rendőrséggel rendelkezzenek, amire minden pillanatban számíthatnak. „A rendőrség pedig megérdemli a feltételeket a 21. századdal megegyező professzionális szolgálat teljesítéséhez. A rendőrség fokozatosan a jövő évtől kaphatja meg az új járműveket” – mondta a belügyminiszter.

Szlovákiának egyedülálló lehetősége van, hogy projektet finanszírozzon a helyreállítási tervből. A belügyminisztériumon belül ebből a pénzből állják majd az új rendőrautók vásárlását is. A minisztérium szerint a különböző részlegeken belül összesen 752 autót, illetve 8 furgont osztanak szét.

A kocsik új dizájnt kapnak: eltűnik a Segítünk és védünk (Pomáhať a chrániť) felirat, valamint a zöld-fehér szín. Hamran István országos rendőrfőnök szerint az új színeket egész Európában használják. „A szakértők a sárga színt választották, mert speciális tulajdonságokkal rendelkezik, rosszabb látási körülmények között is könnyen észrevehető” – mondta Hamran, aki szerint a kékkel való kombinálás az egész világon a rendőrség színét jelenti.

A belügyminisztérium 905 darab 15 évnél öregebb autóval rendelkezik, 1934 autó pedig több mint 12 éves. 801 járműben több mint 300 ezret mutat a kilométerszámláló, miközben 2119 járművel átlagban több mint 22 500 kilométert tesznek meg évente.


(tvnoviny.sk)