Bemutatták a Škoda Enyaq új változatát – egyetlen töltéssel akár 545 kilométert is megtehetünk vele

Nemcsak online, hanem élőben is bemutatták Pozsonyban a Škoda Enyaq Coupét. Nem csupán megmásított hátsó résszel, hanem frissített szoftverrel is rendelkezik, gyorsabb a feltöltése, a maximális sebessége pedig elérheti a 180 km/órát.

Bemutatták a Škoda Enyaq új változatát – egyetlen töltéssel akár 545 kilométert is megtehetünk vele
Fotó: SME / Peter Kálmán

A modell hossza és tengelytávolsága szinte teljesen megegyezik a sima Enyaqéval. Az ereszkedő tetővonal 180 centiméterig nem korlátozza a fej feletti teret. A tervezőknek ezt az üveg-panorámatetővel sikerült kivitelezni, ami egyébként az alapfelszereltség részét képezi.

A jobb légellenállási együtthatónak és a kisebb tömegének köszönhetően a gyártó jobb fogyasztást és akár 545 kilométeres hatótávot ígér egyetlen töltéssel. Míg a klasszikus Enyaq csomagtere 585 literes, addig a Coupéé 15 literrel kisebb. A SME cikke szerint picit problémásabb a kilátás a hátsó ablakon, mivel a csomagtér borítása magasabban helyezkedik el, így a tolatásban vagy parkolásban a kamerarendszer lehet segítségünkre. Az alapfelszereltség részét képezi a 20 colos kerék, valamint a 24 diódából álló Matrix-LED megvilágítás is.

Míg az Enyaq iV Sportline verzióban is elérhető, addig a Coupénál a Škoda elsőként az RS jelzést használta. Ezt a négykerék meghajtású, két elektromotorral rendelkező csúcsverzió kapta meg, amely hat és fél másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, és akár a 180 km/órás végsebességet is elérheti. Az akkumulátora 82 kWh-s.

A legspórolósabb az Enyaq Coupé iV 80 jelzésű alapmodell, amely ugyan 82 kWh-s akkumulátorral szerelték fel, de csak hátsókerék meghajtással és 204 lóerővel rendelkezik. Ideális körülmények között egy töltéssel akár 545 kilométert is megtehetünk vele.

Március végén előbb az RS verziót kezdik árusítani, majd ezután kerül sorra az Enyaq Coupé 80 és 80x.


(SME)