Bírósági manőverezés miatt kis híján megúszta a halálos gázolást a szlovák MMA-harcos!

Ismét bíróság elé kell állnia a korábbi szlovák MMA-harcosnak, Matúš Mečárnak, miután a kerületi bíróság újratárgyalást rendelt el az ügyében.

Bírósági manőverezés miatt kis híján megúszta a halálos gázolást a szlovák MMA-harcos!
Fotó: Nový Čas

A rendőrség szerint egy évvel ezelőtt Matúš Mečár gázolta el saját Mercedesével a zebrán a 27 éves Luciát. A fiatal nő már majdnem átért a zebrán, amikor a baleset történt.

Olyan súlyosan megsérült, hogy három órával később, a kórházban életét vesztette. Lucia és 32 éves férje, Lukáš egy évvel korábban házasodtak össze.

A férfi ellen vádemelési javaslatot nyújtott be a járási ügyészség, idén augusztusban azonban a Nyitrai Járásbíróság eljárásbeli hibára hivatkozva elutasította azt és visszaküldte az ügyészséghez. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, a kerületi bíróság pedig helyt adott a fellebbezésnek, és az ügyet újratárgyaltatja a járásbírósággal - közölte Lenka Kiradžiev bírósági szóvivő.

Matúš Mečárról közismert, hogy jóban van a hírhedt nyitrai vállalkozóval, Norbert Bödörrel, és a múltban gyakran mutatkozott a Smerhez közeli befolyásos személyekkel. Korábban már megvádolták zsarolással, amiért három év felfüggesztett börtönt kapott. Mečár a gázolás ügyében szabadlábon védekezhet.

(Nový Čas)