BORZALMAS BALESET: Teherautó és középsulisokkal teli autóbusz ütközött – 12 halott!

Tragikus közúti baleset történt szerdán délután a nyitrai járásbeli Nyitragerencsér (Nitrianske Hrnčiarovce) község kataszterében.

BORZALMAS BALESET: Teherautó és középsulisokkal teli autóbusz ütközött – 12 halott!
Helyszíni felvételek - További felvételekért kattints!

Egyelőre annyit tudni, hogy egy autóbusz és egy teherautó ütközött. A Tv Noviny szerint a buszban többségében középiskolás diákok utaztak. Úgy tudják, a teherautó kavicsot szállított.

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek legalább 12 halálos áldozata van, további 15-en pedig megsérültek.

A halottak és sérültek száma várhatóan még növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe. A Noviny.sk közölte, hogy egy facebookos hozzászólójuk szerint a Nyitráról Zsérére (Žirany) tartó menetrend szerinti busszal történt a baleset, egy szemtanú szerint a busz Nyitráról Gímesre tartott, majd onnan tovább Aranyosmarótra.

A TV Noviny szemtanúk beszámolója alapján azt írja, hogy a teherautó az ütközés előtt megbillent, majd a busz oldalának csapódott, amely erre felborult, és az árokba zuhant. A teherautó is felborult, de az úttesten maradt.

Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy eleinte az arra járó autósok is segítettek a mentésben, és mind kivették a kocsijaikból az egészségügyi ládáikat, hogy átadják a mentőknek. 

Megközelítőleg 30 tűzoltó végzi a műszaki mentést, a helyszínre két mentőhelikoptert riasztottak. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt lezárták.

A mentést nehezíti a rossz időjárás, ezért a mentőszolgálatok sátrat állítottak fel a sérültek ellátására.

A rendőrség krízisközpontot hozott létre az áldozatok hozzátartozói számára Gímes község kultúrházában. Közöltek egy telefonszámot is, amelyen adott esetben érdeklődhetnek: 0961 30 21 54.

A baleset helyszínére tart Denisa Saková belügy-, Andrea Kalavská egészségügyi, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is. Azt üzente, ő adta utasítába, hogy a mentést a belügy- és az egészségügyi miniszter koordinálja. Kifejezte őszinte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak.

(Parameter/Tvnoviny.sk/Denník N/TASR)