Borzalmas a helyzet a jeges közutakon: három halálos áldozat! – FOTÓK

Többfelé egyenesen tükörpályává változtak a közutak az országban.

Borzalmas a helyzet a jeges közutakon: három halálos áldozat! – FOTÓK
Fotók: Polícia Slovenskej Republiky - Facebook (További fotókért kattints!)

Rengeteg baleset történt az elmúlt 24 órában: országszerte több mint 120 helyre riasztották a tűzoltókat közúti balesetekhez.

Két, halálos áldozatot is követelő közúti baleset történt az elmúlt órákban a jeges utakon.

Útszóró járművel ütközött egy személyautó Martin (Turócszentmárton) kataszterében az I/65-ös út felüljáróján. A tűzoltók szabadították ki a személyautó sofőrjét az összeroncsolódott járműből, majd átadták őt a kiérkező mentőknek. Életét minden igyekezetük ellenére nem tudták megmenteni.

Hasonlóan borzalmas baleset történt kedden az esti órákban Lieskovec községben (Garamszentkereszti járás). A BMW-t vezető 40 éves férfi nekicsapódott egy szemeteskocsinak.

A személyautó sofőrje a jelek szerint gyorsabban haladt a kelleténél, megcsúszott a havas úttesten, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekicsapódott az érkező szemeteskocsinak. A BMW sofőrjének életét már nem tudták megmenteni.

A Trencsént Vágújhellyel (Nové Mesto nad Váhom) összekötő szakaszon is súlyos baleset történt: az Alfa Romeót vezető 19 éves lány megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a szemből érkező furgonnal ütközött. A fiatal sofőr életét nem tudták megmenteni.

 A reggeli órákban szinte az egész Csallóközben jég borította a közutakat. A hajnali órákban egy félkész családi ház udvarába csúszott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Nagyudvarnokban.

A komáromi járásban is akadtak problémák a közutakon: szerdán reggel a Gúta és Naszvad, valamint a Gúta és Komárom közti útszakaszon is árokba csúszott egy-egy menetrend szerint közlekedő autóbusz.

A közutak állapota azóta viszonylag javult. A zjazdnost.sk portál tájékoztatása szerint szerdán dél környékén a Csallóköz nagy részén elsősorban vizesek az utak, ám bizonyos mellékutak továbbra is csúszósak lehetnek.

A rendőrség ismét figyelmezteti a sofőröket, vezessenek fokozott óvatossággal, körültekintően és türelmesen, alkalmazkodva az időjárási körülményekhez!

TASR/para