Borzalmas tömegbaleset történt a D1-esen, többen megsérültek

A baleset miatt mindkét irányban leállt a forgalom, többen megsérültek

Borzalmas tömegbaleset történt a D1-esen, többen megsérültek
Fotók: Rendőrség/HaZZ - Facebook (További képekért kattints!)

Több autó ütközött össze a D1-es autópálya Červeník (Galgóci járás) melletti szakaszán. A mentősök és a tűzoltók a helyszínen vannak - tájékoztatta a TASR-t az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat.

„A baleset során egy kamion, egy furgon és két személyautó ütközött. A kamion az ütközést követően átszakította a középső választókorlátot, és a másik forgalmi sávba hajtott”

– írta le a helyzetet Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivője.

Jozef Minár, a mentőszolgálat műveleti központjának munkatársa arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy a balesetnek három sérültje van. A tűzoltók korábbi információi szerint a balesetnek 12 sérültje volt.

Mint azt a mentőszolgálati szóvivő elmondta: a balesetet 14 óra 14 perckor jelentették be. A tűzoltók egy 16 éves lányt láttak el a helyszínen, akit aztán mentőhelikopterrel szállítottak a pozsonyi gyermekkórházba. Rajta kívül egy nőt hasi sérülésekkel, szintén légi úton szállítottak a trencséni kórházba. A kamion sofőrjét derék- és hasi sérülésekkel gyorsmentő vitte a nagyszombati kórház sürgősségi osztályára.

15 tűzoltó és két mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A forgalmat a rendőrök irányítják az érintett szakaszon, Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint mindkét irányban egy forgalmi sáv járható.

„Egy komoly baleset miatt leállt a közlekedés a D1-es autópályán Pöstyén (Piešťany) irányában. Az ütközés az autópálya 68,500 kilométerénél történt, körülbelül 500 méterrel a galgóci (Hlohovec) letérő előtt. A másik irányban, Pozsony felé, egy sáv járható” – írta le a helyzetet a rendőrség a közösségi oldalán. A rendőrség arra kérte az autósokat, hogy ne használják az érintett útvonalat.


(TASR/para)