Budapesti sofőr okozta a súlyos balesetet Légen, két dunaszerdahelyi macedón sérült meg súlyosan (Fotók)

Mint arról korábban beszámoltunk, súlyos közúti baleset történt szerdán 20 óra környékén Légen, az 572-es út Kolónia, illetve Illésháza felé vezető utakkal való kereszteződésénél.

Budapesti sofőr okozta a súlyos balesetet Légen, két dunaszerdahelyi macedón sérült meg súlyosan (Fotók)
Helyszíni rendőrségi felvételek - További felvételekért kattints!

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő közölte a Paraméterrel, hogy a baleset egyik résztvevője, egy 30 éves budapesti férfi által vezetett Mitsubishi L200-as érkezett a mellékútról, ám nagy valószínűséggel nem állt meg a Stop táblánál, hanem kihajtott a főútra, egyenesen a Mercedes elé. Ahogy a Mitsubishi kanyarodott, a két autó frontálisan ütközött, majd előbbi nekirepült a kereszteződés sarkában álló családi ház falának.

A Mercedesben egy 23 és egy 50 éves észak-macedóniai állampolgárságú, de dunaszerdahelyi lakhellyel rendelkező férfi ült, őket kellett kivágni a roncsok közül a tűzoltóknak, mint arról Lelkes István járási igazgató tájékoztatott bennünket korábban. Sérülésük súlyosnak bizonyult, kórházba kellett őket szállítani. A Mitsubishi vélhetően fiatal sofőrje és utasa nem sérült meg.

Linkešová közölte azt is, hogy a előzetes vizsgálat alapján vétkesnek tűnő budapesti sofőr alkoholtesztje negatív lett. Súlyos testi sértés ügyében indult büntetőeljárás.

A szóvivő elárulta, hogy a szomszédos Lég-Szászon csütörtökön is történt közúti baleset, ám ez esetben senki nem sérült meg.

(parameter)