Csak a figyelmeztető lövések állították meg az ijedős autóst, aki lusta volt jogosítványt kérvényezni

Őrizetbe vettek egy 45 éves férfit, aki megpróbált meglépni az őt üldöző rendőrök elől, és csak a figyelmeztető lövések leadására adta meg magát.

Csak a figyelmeztető lövések állították meg az ijedős autóst, aki lusta volt jogosítványt kérvényezni
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrök Perbete és Bajcs (Komáromi járás) között mértek sebességet, amikor felfigyeltek egy Mazda 6 típusú személyautóra, amelynek sofőrje a maximálisan megengedett 90 km/órás sebesség helyett 181-gyel hajtott.

A rendőrök a nyomába eredtek és fényjelzéssel megállásra szólították fel, az autós viszont gázt adott. Bajcsra beérve egy lakóháznál megállt, kiugrott a kocsiból és a közeli erdő felé menekült. A rendőrök többször is felszólították, hogy álljon meg, de ő nem engedelmeskedett, ezért kénytelenek voltak figyelmeztető lövéseket leadni a levegőbe. A menekülő férfi erre megijedt és megadta magát.

A fickó azt mondta, hazafelé sietett, és amikor meglátta a rendőrökre a nyomában, megijedt, ezért próbált elmenekülni. Mint kiderült, a férfit korábban 2017-ig eltiltották motorgépjárművek vezetésétől, de azóta sem volt jogosítványa, mert nem volt kérvényezni a rendőrségen.

A sofőr szervezetében nem állapítottak meg alkoholt, a drogteszt viszont pozitív eredményt mutatott.


-para-