Csak a szerencsének köszönheti, hogy túlélte a Bősnél történt balesetet a fiatal férfi

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, amelynek során fának ütközött egy Škoda Fabia Bős és Csilizpatas között.

Csak a szerencsének köszönheti, hogy túlélte a Bősnél történt balesetet a fiatal férfi
Fotó: Rendőrség

A baleset szerdán reggel kilenc óra előtt történt. A dunaszerdahelyi rendszámú Škoda Fabia a fák közé hajtott, amikor pedig a tűzoltók a helyszínre értek, a sofőr már nem tartózkodott a járműben, de súlyosan megsérült – írtuk korábban.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője csütörtökön közölte, hogy a Fabiát egy 31 éves sofőr vezette, aki egy éles balkanyarban vesztette el uralmát az autója felett, áttért a szembesávba, megcsúszott és lesodródott az útról.

„A fának csapódás következtében a jobb lábán és az arcán szenvedett sérüléseket. A helyszínre kiérkező mentőszolgálat a legközelebbi kórházba szállította.

A rendőrség továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit. A kórházban vért vettek a sofőrtől, hogy kiderüljön, alkohol befolyása alatt állt-e.

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a sofőr nem igazítják a sebességet a képességeikhez, és ez a leggyakoribb oka a közúti baleseteknek. Még ha a sofőr nem is lépi túl a maximálisan megengedett haladási sebességet, bizonyos szakaszokon nem lehet biztonságosan áthaladni lassítás nélkül. Emellett a sofőrök gyakran levágják a kanyarokat, ez pedig nemcsak hogy veszélyes, hanem egyenesen életveszélyes is tud lenni.

„Ne feledje, inkább veszítsen már percet az életéből, mintsem pár perc alatt veszítse el az életét” – zárta a szóvivő.


(fl)