Csaknem egy évre lezárnak bizonyos útszakaszokat a Csallóközben az R7-es építése miatt

Az R7-es gyorsforgalmi út építési munkálatai miatt közel egy évig forgalomkorlátozással kell számolni bizonyos csallóközi útszakaszokon.

A pozsonyi körgyűrű, valamint az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelléig (Dunaszerdahelyi járás) húzódó szakaszának építése során fellépő forgalomkorlátozásokról egy tájékoztatási céllal létrehozott weboldal számol be rendszeresen.

A portál felhívja a sofőrök figyelmét,

2017. november 9-től egészen 2018. október 30-ig lezárják a Sárosfát Léggel összekötő III/1382-es harmadosztályú közút bizonyos szakaszát.

A forgalomkorlátozás idején Macháza felé a III/1383-as, valamint a III/1379-es szakaszokon lehet majd kerülni.

Hasonló forgalomkorlátozásra kerül sor 2017. november 13. és 2018. augusztus 31. között a Somorjához tartozó Sámot és Lég közti út bizonyos szakaszán.

Itt a kerülőút Sámot községből a III/1375-ös úton és a II/503 úton Úszor, majd Csukárpaka felé vezet.

Az illetéketes a sofőrök türelmét és megértését kérik.

Egyelőre nem tudni, a terveknek megfelelően 2020-ig be tudják-e majd fejezni a D4-es autópályát – ami Horvátjárfalut (Jarovce), Pozsonyivánkát (Ivanka pri Dunaji) és Récsét (Rača) köti össze, illetve az azt Pozsonypüspökinél keresztező R7-es gyorsforgalmi utat – ami pedig a fővároshoz tartozó Prievozt fűzi egybe Kötészerrel (Ketelec), Dénesdtorcsmisérddel (Dunajská Lužná) és Egyházgellével.


(d4r7/para)