Csallóköznádasdon csapatta az 57 éves fószer egy Mercivel, 800 eurója bánta!

A kerületi rendőrség tájékoztatott egy közúti kalóz lekapcsolásáról Csallóköznádasdon (Dunaszerdahelyi járás).

Csallóköznádasdon csapatta az 57 éves fószer egy Mercivel, 800 eurója bánta!
Rendőrségi felvétel

A fickó szerdán délben 111 km/órával repesztett ott, ahol csak 50-nel szabadna. Pechére a rendőrök éppen látták és bemérték.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő elárulta, hogy az 57 éves sofőr a maximálisan kiszabható helyszíni bírságot kapta, ami 800 euró. Ő viszont fogta a pénztárcáját, kiemelt belőle pont ennyit és már ment is tovább.

Korábban:
A szabálysértők húsvétkor sem tétlenkedtek, ennyi közlekedési kihágást követtek el az ünnepek alatt 

A szóvivő figyelmeztetett, hogy ugyanakkor a közúti kalózokra nehezebb idők várnak, ugyanis várhatóan a nyártól a súlyos közúti szabálysértések közé kerül, ha valaki településen belül 50-nel, azon kívül 60-nal túllépi a megengedett sebességet. Ha 12 hónapon belül valakit 3 ilyen súlyos szabálysértésen érnek, abszolválnia kell egy kiegészítő képzést az autóiskolában, alkalmassági vizsgát kell tennie vagy egészségügyi és pszichológiai tesztet elvégeznie. 

Többszöri visszaesőknél (12 hónapon belül a 3. ilyen esetnél) pedig megszűnik annak lehetősége, hogy az ilyen szabálysértést prioritásként a helyszínen rendezzenek és ne közigazgatási eljárás keretén belül. Ez utóbbi azért fontos, mert egy eljárás keretén belül egyrészt magasabbak a bírságok, másrészt a sofőrt eltilthatják a vezetéstől. Szemléltetésképp: a helyszínen 250 és 800 euró közti bírságot róhatnak ki, eljárás keretében viszont 500 és 1000 euró között büntethetik a sofőrt.

(parameter)