CSÚSZÓS UTAK: Reggel óta 37 karambol Nagyszombat megyében, 35 Nyitra megyében!

Délután egy óráig már 37 közúti ütközéshez riasztották a rendőröket Nagyszombat megyében, elsősorban az északi járásaiban.

CSÚSZÓS UTAK: Reggel óta 37 karambol Nagyszombat megyében, 35 Nyitra megyében!
Fotó: TASR

Martina Kredatusová nagyszombati kerületi rendőri szóvivő arról számolt be, hogy hajnali fél öt után kezdett bonyolódni a helyzet, akkortól ugyanis többen közlekedtek az utakon. 

A helyzet a Szakolcai, Szenicei, Nagyszombati, Galgóci és Pöstyéni járásokban a legkritikusabb.

A rendőrség közlése szerint aktuálisan minden útszakasz járható, egyet leszámítva, Pöstyén és Trebatice között egy baleset miatt terelik a forgalmat. Még reggel hat óra előtt karambolozott ott egy autóbusz, egy kamion és egy személykocsi. A busz Trebatice felől haladt, amikor egy kanyarban megcsúszott és frontálisan ütközött egy személykocsival, a tükrével pedig elkapta egy román kamion oldalát is. A buszban összesen tízen tartózkodtak, de szerencsére senki sem sérült meg. A személykocsi szerb sofőrjét a mentők a helyszínen ellátták, de nem történt komolyabb baja. Egyik érintett sofőr sem volt ittas, a rendőrök pedig a helyszínen megbüntették a buszsofőrt, aki a balesetet okozta. A járműveken keletkezett kár egyébként tetemes, meghaladja a 26 ezer eurót.

Két autóbusz ütközött emellett a Pöstyénhez közeli Ratnovce mellett. Ez kisebb ütközés volt, nem sérült meg senki, és az esetet káresetként vették nyilvántartásba.

Több karambol történt a reggeli óráktól Nyitra megyében is. Az R1-est Čaradic és Aranyosmarót között lezárták egy személykocsi balesete miatt. Az azt vezető hölgy elveszítette irányítását a járműve felett, majd a szalagkorlátnak csapódott. Rajta kívül három másik kocsi is karambolozott ugyanitt - árulta el Renáta Čuháková rendőri szóvivő.

Nyitra megyében a reggeli óráktól összesen 17 közúti baleset és további 18 káreset került nyilvántartásba, az R1-esen Aranyosmarót környékén a legrosszabb a helyzet.

A Zjazdnost.sk portál szerint egy óra környékén a 63-as főutat Somorjától Pozsonyig 1 cm-es hótakaró borítja, a Csallóköz további útszakaszai azonban egészen Komáromig, illetve Gútáig nedvesek, vizesek. Leszámítva a Felső-Csallóközt, Nagymagyar, Gomba, Felsőjányok térségében is havasak az utak.

Pozsonyeperjestől, illetve Királyrévtől Galántáig ugyancsak havas utakkal számolhatnak, akik arra járnak, hasonló a helyzet Nagyfödémesen, illetve Vágsellyétől egészen csaknem Gútáig, illetve Érsekújvárig.

(TASR/para)