CSÚSZÓS UTAK: Tűzoltók is pórul jártak Vásárútnál

Egy riasztásra mentek ki egy árokba csúszott kocsihoz, közben pedig ők is lecsúsztak az útról az egyik kanyarban Vásárút előtt.

CSÚSZÓS UTAK: Tűzoltók is pórul jártak Vásárútnál
Illusztráció (Fotó: SITA)

Olvasóink figyelmeztettek, hogy a reggeli órákban a járás több pontján is rendkívül csúszósak az utak. Vásárút és Csallóközkürt között például egy Octavia csúszott le az útról, a falutól Nádszeg irányába pedig egy Opel, forgott fel két hölggyel.

A dunaszerdahelyi tűzoltókat riasztották mindkét helyszínre, Vásárút előtt viszont az egyik kanyarban az ő kocsijuk is elindult az árok felé - erősítette meg érdeklődésünkre Čandal Tibor járási tűzoltóparancsnok. Hozzátette, személyi sérülés egyik esetnél sem történt, a pórul járt tűzoltók után pedig társaikat azonnal küldték a kocsik mentésére. 

Emlékeztetett, hogy útközben több további autónak is segítettek, amelyek hasonló cipőben jártak, és lecsúsztak az árokba valamelyik kanyarnál. Az utak elmondása szerint többnyire elsőre csak vizesnek tűnnek, de mint a fenti példák is mutatják, ez nem így van. Hozzátette, csütörtökön Csákányban tartja ülését a járási biztonsági tanács, ahol tervezi felvetni az útkezelők és a polgári védelem számára, hogy szükség van az utak felszórására az ilyen helyzetek kiküszöbölése érdekében.

(SzT)