Dunaszerdahelyen ez a Ford Ka fogja bedönteni a rendszert

Hihetetlen a kicsi kocsi története, ami azóta csak tovább bonyolódott, hogy a héten mi is írtunk róla.

Dunaszerdahelyen ez a Ford Ka fogja bedönteni a rendszert
Fotó: Paraméter

A múlt héten állította meg a körzeti rendőrőrs egysége a dunaszerdahelyi jelzésű piros Ford Kát a Nagyabonyi úton a kórházi parkoló előtt, de amint végeztek vele kapcsolatban, a kocsi bedöglött. A tulajdonosa és a rendőrök is ott hagyták az út szélén, mikor pedig a városi rendőrök ezt észrevették, rárakták a kerékbilincset – erről írtunk a hét elején.

A kicsi Fordon pedig rajta maradt a papucs egészen a cikkünk megjelenéséig.

„Szövevényessé vált a dolog. Levettük a bilincset. Kiadtam az utasítást a városi rendőröknek, hogy ezt oldják, de megyei útról elvontatni az autót nem városi hatáskör” – árulta el Horváth Zoltán alpolgármester.

Érdeklődtünk ezután a járási rendőrkapitánynál, aki a körzeti rendőrőrs rendőreinek felettese. „Ezt annak kellene intézni, aki alá az út felügyelete tartozik” – válaszolt kérdésünkre Both Péter. Hozzátette, elsősorban a város érdeke kell legyen, hogy rend legyen a területén.

Véleménye szerint a városnak kellene értesíteni az illetékes megyei hivatalt, és kérni azt, hogy távolítsák el az autót a hatáskörükbe tartozó úttestről a tulajdonos költségére.

Mivelhogy a tulajdonos nem tett az ügyben semmilyen lépést, holott neki semmilyen bürokratikus kört nem kellene lefutnia. Csiba Tibor elmondta, rendőreik az otthonánál is keresték, de nem nyitott nekik ajtót, a telefont pedig letette, mikor az elvontatás került szóba.

Both Péterre reagálva a városi rendőrség parancsnoka azt közölte, hogy márpedig az állami rendőröknek kötelességük lenne cselekedni.

„A törvényből kifolyólag a rendőr köteles volna észrevenni a szabálysértést és foglalkozni vele. A rendőr nem hagyhatja, hogy tilosban ott maradjon az autó” – szögezte le.

A város egyébként megszólította a megyei közútkezelő céget is, amely pedig annyit tett, hogy kirakott két táblát, jelezvén, akadály van az úttesten. A város kérvényére viszont azt közölték, hogy mivel nem városi hatáskörbe tartozó útról van szó, így az alapján nem cselekedhetnek, viszont ha az állami rendőrség fordulna hozzájuk, már más a helyzet.

„Három perces dolog lenne, de egy hete erről beszél mindenki” – emlékeztetett Csiba Tibor.

(SzT)