Dunaszerdahelytől Patonyrétig üldöztek a rendőrök egy lopott VW Golfot!

Filmbe illő üldözés zajlott le az elmúlt éjszaka Dunaszerdahelyen, majd onnan egészen Patonyrétig.

Dunaszerdahelytől Patonyrétig üldöztek a rendőrök egy lopott VW Golfot!
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hajnali háromnegyed egykor szerettek volna ellenőrizni Dunaszerdahelyen egy Volkswagen Golfot, melyben többen is ültek. Megállásra szólították fel, ám amikor a Golf sofőrje észlelte a fényjelzést és a Stop feliratot a rendőrkocsin, beletaposott a gázba - tudatta Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő.

A kocsi a belváros felé tartott, a rendőrök a nyomában. Nagy sebességgel menekült, veszélyeztetve mindenkit, aki akkor éppen arra járt. Miután kiért a városból, a légi úton haladt tovább, majd egészen Patonyrétig üldözték. Ott még gurult az autó, amikor a sofőr és az egyik útitársa kiugrott belőle és futásnak eredtek. A hátul ülő másik két útitárs nem tudott kiszállni, mert háromajtós Golfról volt szó.

Időközben több rendőrjárőr is a helyszínre ért, és sikerült elfogniuk a kocsiban ülőkkel együtt a menekülő útitársat is, a sofőr azonban elmenekült.

A kocsi rendszámáról kiderült, hogy másik autóról származik, Dunaszerdahelyen lopták el, a kocsiról pedig az, hogy szintén lopott.

A járművet a vallomások alapján egy 27 éves nagymagyari férfi vezette, akinek már korábban bevonták a jogosítványát. Vele kapcsolatban egyelőre a hatósági döntés végrehajtásának akadályozása címén indult eljárás.

(para)