Dunaszerdahelytől több falun át fogócskáztak a zsaruk egy 21 éves részeg madi audissal!

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel, éjfél körül egy Audi A4-es Avantot vettek üldözőbe a rendőrök, melynek fiatal sofőrjéről, miután sikerült elfogni, kiderült, hogy alaposan felöntött a garatra. A 21 éves madi suhanc részegebben ült a volán mögött, mint a pozsonyi tragédiát okozó fickó.

Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy a fiatal által vezetett Audit Dunaszerdahelyen próbálták megállítani a rendőrök, de ő másképp gondolta, és ahelyett, hogy félreállt volna, inkább rálépett a gázra és a kürti úton próbált kereket oldani a rendőrök elől. Ezt követően Balázsfa felé fordult, majd Hegyétén át egészen Pódafáig jutott, ahol egy mezei úton állt meg a kocsijával, de még ekkor sem adta meg magát. Miután kiszállt az Audiból, megpróbált a saját lábán lelécelni, viszont a rendőrök sem most jöttek le a falvédőről, a fiatalt pikpakk elcsípték. 

Kényszerítő eszközöket kellett alkalmazniuk, hogy sikerüljön őrizetbe venni, majd mehetett is az őrsre. Hamar kiderült, miért menekült. Egyrészt részeg volt, az alkoholtesztje 2 ezreléket mutatott, másrészt nem ez volt az első ilyen esete idén. Legutóbb egy ezrelék alatt fújt, ezzel megúszta a büntetőeljárást, viszont bevonták a jogosítványát. A rendőrszóvivő közlése szerint két hónappal ezelőtt tette le ismét a járművezetői vizsgát, amivel visszaszerezte a jogsiját, de nem bírta sokáig szesz nélkül. 

Most büntetőeljárás indult ellene ittas befolyásolták során elkövetett veszélyeztetés címén, amiért két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. Zlatica Antalová megjegyezte, szinte hihetetlen, hogy a közelmúltban történt, súlyosan ittas sofőrök által okozott tragikus vagy kis híján tragikus esetek ellenére még mindig akadnak olyanok, akik részegen a volán mögé mernek ülni.

(SzT)