Egyenesen hágott át a galántai körforgalmon a részeg sofőr, akit egy parkoló autó állított meg

Szerdán este közúti balesethez riasztották a galántai rendőröket, akik a helyszínre érve tudatosították, hogy ittas sofőrrel van dolguk.

Egyenesen hágott át a galántai körforgalmon a részeg sofőr, akit egy parkoló autó állított meg
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: rendőrségi felvételek)

A balesetet megelőzően a Seat (Cupra) típusú SUV sofőrje egy körforgalmon még szabályosan átkelt, ám a következőt már talán észre sem vette, hiszen egyenesen hágott át rajta. A száguldást viszont csak addig folytatta, amíg útját nem állta egy parkoló Ford mikrobusz, amelynek nekiütközött.

A helyszínre riasztott rendőrök megszondáztatták a baleset okozóját, és kiderült, hogy a Seat sofőrje erősen ittas állapotban van - véralkoholszintje 2 ezrelék fölött volt.

A részeg férfi a helyszínen sajnálkozásba kezdett, állítása szerint nagyon röstellte tettét, azonban nem úszta meg azt, hogy őrizetbe vegyék. Ittas állapotban történő közúti veszélyeztetéssel gyanúsították meg, amiért akár egy évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

A sofőr a galántai rendőrség cellájában töltötte az éjszakát, és hamarosan ún. "szupergyors" eljárás keretében állítják bíróság elé.

"Kérünk minden sofőrt, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és semmilyen körülmények között ne vezessenek ittas állapotban. Az ilyen felelőtlenséget soha nem fogjuk tolerálni"

- áll Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság kapcsolódó közleményében.

(parameter)