Egyházkarcsán ellopta, Alistálon rendszámot cserélt, Nagymegyeren pihentette a BMW-t, de így is meglett a tolvaj!

A rendőrök órákon belül elfogták a magyar állampolgárságú tettest, aki eltulajdonított egy BMW X6-ost Egyházkarcsán (Dunaszerdahelyi járás).

Egyházkarcsán ellopta, Alistálon rendszámot cserélt, Nagymegyeren pihentette a BMW-t, de így is meglett a tolvaj!
Rendőrségi felvétel

A kerületi rendőrség arról számolt be, hogy a tettes egy egyházkarcsai parkolóban figyelte ki a luxuskocsit, majd anélkül beszállt és elindult vele, hogy bárminemű erőszakot kellett volna alkalmaznia. Nagymegyer felé vették az irányt a 63-as főúton, társa mögötte haladt, Alistálban pedig megálltak és rendszámot cseréltek a két kocsin, aztán tovább mentek. Nagymegyer előtt különváltak, társa a határ felé ment, míg a tolvaj a BMW-vel a Corvin lakótelep felé vette az irányt, ahol leparkolta a kocsit.

A kocsi tulaja az ellopása után azonnal jelentette az esetet a rendőrségnek, a járőrök pedig több kocsival indultak a keresésére. Hamar sikerült lokalizálniuk, majd a tulaj segítségével megtalálták azt a nagymegyeri lakótelepen.

Néhány utcával odébb megtalálták a feltételezett tettest is, egy 35 éves magyar állampolgárt, és ugyan ő azt állította, hogy semmi köze a cselekményhez, találtak a rendőrök olyan bizonyítékot, ami mégiscsak a bűntényhez köti. Erről részleteket nem árultak el. 

A férfit lopással gyanúsították meg, és bíróság azóta már döntött arról, hogy vizsgálati fogságba helyezzék. Kiderült, hogy visszaesőről van szó, és amennyiben beigazolódik a bűnössége, 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A rendőrség azt is közölte, hogy a tettestársának az azonosításán a magyar rendőrséggel együtt dolgoznak. Elképzelhető, hogy más, a régióban történt BMW-lopások is ehhez a bandához köthetők.

(parameter)