Elítélték az autóst, aki részegen halálra gázolt egy fiút, egy másikat pedig súlyosan megsebesített

Bíróság elé állítottak egy férfit, aki ittasan és jogosítvány nélkül vezetve okozott balesetet. Az eset során egy ötéves fiú meghalt, egy kilencéves pedig súlyosan megsérült.

Elítélték az autóst, aki részegen halálra gázolt egy fiút, egy másikat pedig súlyosan megsebesített
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az eset tavaly nyáron történt Ostrovany községben (Sabinovi járás). A 21 éves Daniel ittasan és jogosítvány nélkül vezetett autót, a szemtanúk szerint pedig nagy sebességgel elgázolta a ház előtt játszó gyerekeket. Az eset során az ötéves Alex olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Unokatestvérének, a kilencéves Patriknak több szerencséje volt, noha közel voltak egymáshoz. Az esetet követően sokáig úgy tűnt, hogy Patriknak amputálni kell az egyik lábát, de az orvosok végül megmentették. A történtek óta a fiú ma is nehezen tud járni, komoly műtéteken van túl, és további beavatkozások várnak rá.

Az autót vezető Danielt a bíróság bűnösnek találta halálokozás és testi sértés vádjában, amiért ötéves szabadságvesztésre ítélték, valamint örökre eltiltották motorgépjárművek vezetésétől. A gyerekek családja nem tartja elégségesnek a büntetést.


(noviny.sk)