Emelkedett a buszbaleset sérültjeinek a száma, többségük gyerek (FOTÓK)

A mentők eddig összesen 23, a hétfői buszbalesetben megsérült személyt láttak el.

Emelkedett a buszbaleset sérültjeinek a száma, többségük gyerek (FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints!)

A baleset Zsolna Zádubnie nevű városrészében történt hétfőn. Erről Alena Krčová, az egészségügyi mentőszolgálat operációs központjának szóvivője tájékoztatott.

Hozzátette: a sebesültek között gyerekek is vannak, számuk még nőhet. „A helyszínt ugyanis közvetlenül a baleset után több utas is elhagyta, akik rövidesen orvosi segítséget kértek. A legtöbb személy könnyebben sérült meg. Előfordult közepesen súlyos és súlyos sérülés is. A mentők a zsolnai, čadcai és vágbesztercei (Považská Bystrica) kórházakba szállítják a pácienseket” – mondta Krčová.

A zsolnai légi mentők egy 72 éves férfit láttak el, akinek a feje, illetve a végtagjai sérültek meg. Zuzana Hopjaková, az ATE helikopteres légimentő-szolgálat szóvivője elmondta: az idős férfit az elsősegély-nyújtást követően stabilizált állapotban szállították a zsolnai kórházba.

A 27-es számú, menetrend szerinti járat hétfő délután karambolozott. „A városi busz sofőrje lehajtott az útról, a jármű az oldalára dőlve végezte az árokban” – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón. Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) munkatársa korábban arról számolt be, hogy a buszon 40 utas tartózkodott.


(TASR)