Ennél többet egy sofőr nem tehet azért, hogy évekre lecsukják

Örökös eltiltás ellenére részegen vezetett, és a zebrán gázolt el egy anyát a kisfiával, majd elhajtott. Tömören ennyi.

Ennél többet egy sofőr nem tehet azért, hogy évekre lecsukják
Fotó: SME-archív

Egy 2014 novemberében történt gázolás elkövetőjének fellebbezését tárgyalták az Eperjesi Kerületi Bíróságon.

Hadd írjuk le egy kicsit bővebben is, hogy mi történt:

A sofőr, aki akkoriban 45 éves volt, egy diákkollégium előtti, kivilágított, ráadásul jelzőlámpával ellátott gyalogosátkelőn gázolta el a 37 éves édesanyát, Tatianát, valamint 5 éves kisfiát, Richardot. A gyalogosoknak éppen zöld jelzése volt, ezért is léphettek jogosan a zebrára. 

A kisfiú szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, az anyának viszont több csontja is eltört. A sofőr felől viszont meg is halhattak volna, ugyanis ő elhajtott a helyszínről, segítségnyújtás nélkül.

Nem telt el sok idő, mire a rendőrök megtalálták a gázolót, és még akkor is 2,29 ezrelék alkoholt mértek a leheletében.

Miután pedig belenéztek a nyilvántartásukba, kiderült, hogy a fickó, Július nem először vezetett részegen - sőt, emiatt korábban már örökre eltiltották a vezetéstől.

A férfi a járásbíróságon állította, ártatlan, senkit nem ütött el. Nem hitték el neki, három évet kapott, elsősorban azért, mert már négyszer követte el ezt a bűncselekményt, és korábban más tettekért is elítélték már.

A kerületi bíróságon Július ismét azt kérte, mentsék fel, és töröljék el az első fokon meghozott ítéletet. Ez utóbbit kérte az ügyész is, de csak azért, mert ő épp azt szerette volna elérni, hogy a vádlottra súlyosabb büntetőst rójanak ki. A kerületi bíróság rá hallgatott, és a kiszabott büntetést megtoldotta még egy évvel.

Ezután Júliust megbilincselték, és már mehetett is egyenesen a sittre.

(SME)