Eszméletlen, milyen módszerrel sajátítják ki a parkolóhelyeket Hodosban!

Hodosban valóságos harc folyik a parkolóhelyekért – számolt be a Paraméter egy olvasója.

Olvasónk elmondása szerint az újonnan épült lakóházaknál valaki megunta, hogy elfoglalták megszokott parkolóhelyét, ezért nemes egyszerűséggel az adott helyre felfestette a lakóház és lakásának számát – ezzel jelezvén, hogy a parkolóhely csakis az illető számára van fenntartva.

Ezen felbuzdulva a többi lakó is ecsetet ragadott, így a lefoglalt parkolóhelyek száma hirtelen megsokszorozódott. Azt persze ne felejtsük el: a területfoglalók nem rendelkeznek hivatalos papírral arról, hogy a parkolóhelyet megvásárolták, illetve kibérelték volna, így arra bárki nyugodt szívvel beállhatna.

De mi van akkor, ha valaki veszi a bátorságot és be is áll autójával egy „lefoglalt” parkolóhelyre? Ilyenkor az autósnak egy kézzel írott levelet hagynak a szélvédőjén, hogy legközelebb keressen magának más helyet.

„Európai országban élünk. Ennek így kell működnie, hogy amire ráírom a házszámom, az az enyém?” – teszi fel joggal a kérdést olvasónk, aki szerint még a mozgássérültek számára kialakított helyen sem arra jogosult személyek parkolják le autójukat.

Érdeklődtünk a rendőrségnél is, mi a teendő, ha valaki önkényesen kisajátít bizonyos parkolóhelyeket a lakótelepeken. Amint választ kapunk, kiegészítjük cikkünket.


(para)