Ez a polgármester most tudta meg, hogy részeg vezetése miatt oda a mandátuma

A nagykürtösi járásbeli Paróca (Pravica) kisközség polgármestere részegen vezetett és elkapták.

Ez a polgármester most tudta meg, hogy részeg vezetése miatt oda a mandátuma
Pavel Lenhard

A település polgármesterét az újév napján kapták el a rendőrök, amikor Detván egy vasúti átjáróban leragadt a kocsija. A kiérkező rendőrök megfújatták, a műszer pedig 0,92 mg/l értéket mutatott, ami átszámolva kb. 1,92 ezrelék alkoholszintnek felel meg - tájékoztatott az eset kapcsán Mária Faltániová kerületi rendőrségi szóvivő.

Pavel Lenhard polgármestert bevitték a rendőrőrsre, majd szupergyors eljárás keretén beül a bíróság bűnösnek találta, és pénzbüntetésre ítélte. A zólyomi bíróság által kiadott bütetőparancs jogerős - árulta el Adriána Vašková, a besztercebányai kerületi bíróságok szóvivője.

A polgármestert meglátogatta a JOJ televízió, és kikérdezték a történtekről. "Iszogattunk, ahol éjszakáztunk volna, de végül nem éjszakáztunk ott, és sajnos ez történt" - magyarázta. Hozzátette, semmi komoly nem történt, nem keletkezett kár sem az autóban. Elismerte viszont, hogy ittas volt.

"500 eurót kell fizetnem, ha pedig azt befizetem, akkor minden megszűnik" - jegyezte meg. Hogy mit ért azalatt, hogy megszűnik, azt a fene tudja, mindenesetre a riporter tájékoztatta arról, hogy szándékos bűncselekmény elkövetéséből kifolyólag megszűnik a polgármesteri mandátuma.

Ezt megerősítette Michal Kaliňák, a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetségének szóvivője is.

A polgármester pedig a fenti képen látható, beszédes arcot vágta a cselekményhez, majd kínos csend következett, azután pedig ezt mondta:

"Nos, mit lehet tenni. Sajnálom, de most már akkor mi legyen..."

A legközelebbi helyhatósági választások idén ősszel lesznek, mivel pedig már addig egy év sincs, nem írnak ki új választást az alig 120 lakosú faluban, hanem az eddigi alpolgármester vezeti majd a falut.

(Noviny.sk)