Ezek a sofőrök úgy indultak útnak, hogy alig láttak ki a szélvédőn – meg is kapták a magukét

A sofőrnek kötelessége indulás előtt letisztítani a járművet, ellenkező esetben bírságot kaphat.

Ezek a sofőrök úgy indultak útnak, hogy alig láttak ki a szélvédőn – meg is kapták a magukét
Fotók: Facebook - Polícia Slovenskej Republiky

A képen látható Mazda sofőrje nem volt hajlandó letakarítani a jeget autója szélvédőjéről indulás előtt. Amikor a rendőrök a napokban megállították Léván, azzal próbálta védeni magát, hogy még nincs a fő úton, és amúgy is már bekapcsolta az ablakfűtést.

A sofőr nem volt hajlandó elismerni, hogy kihágást követett el, ugyanis más autókat és a gyalogosokat is veszélyeztette, ezért a rendőrök eljárást indítottak ellene.

A rendőrség tájékoztatása szerint a felelőtlen sofőr a lévai sportcsarnok közelében autózott, és éppen akkor ért véget a kosárlabda-mérkőzés, a megszokottnál tehát több gyalogos és nagyobb forgalom volt a környéken.

Egy másik felelőtlen sofőrt Pozsonyban csíptek el a rendőrök a napokban. Ő ugyan a szélvédőt letakarította, az autó többi részét azonban már nem. A rendőrök 10 eurós helyszíni bírságot szabtak ki.

A legmerészebb sofőr képest volt úgy útnak indulni, hogy mindössze egy néhány centiméter széles sávon kaparta le a jeget a szélvédőn, szerinte ugyanis ez elég volt ahhoz, hogy eljusson a közeli benzinkútra. A Svitben (Poprádi járás) megállított sofőr 50 eurós helyszíni bírságot kapott, majd miután a rendőrök szeme láttára letakarította a teljes szélvédőt, folytathatta az útját.

A sofőrnek törvényből kifolyólag kötelessége indulás előtt letisztítani a járművet. Nemcsak a szélvédőről, hanem az egész autóról el kell távolítani a havat, és fontos, hogy a szélvédő egészén kilásson.


(FB/para)