Ezzel az újfajta módszerrel perceken belül ellophatják a luxusautókat (videó)

A rendőrség egy újfajta autólopási módszerre figyelmezteti az embereket: nem egész két perc alatt tulajdonítottak el egy 140 ezer eurót érő autót anélkül, hogy kárt tettek volna a járműben.

A bűnözők az úgynevezett keyless rendszert tudják feltörni. A rendszernek köszönhetően az autó magától kinyílik és beindítja magát, ha a tulajdonos és a távirányító 1 méteres körzetben van a járműtől. A legtöbb luxusautó már ilyen rendszerrel van felszerelve.

A tolvajoknak ezidáig nem volt esélyük feltörni az ilyen autókat, egy csehországi példa azonban azt bizonyítja, hogy a bűnözők bármeddig képesek elmenni.

A felvételen látható, ahogy a tolvajok egy keretet tartva közeledtek az autóhoz, majd a házhoz is. Normális körülmények között ugyan 1 méteres közelségben kell lennie a távirányítónak és a járműnek, a bűnözők kezében tartott keret azonban egy olyan berendezés, amely felerősíti a jeleket, így az autó több méteres távolságból is kinyílik. A tolvajoknak így a távirányítót sem kell megszerezniük, csupán beülnek az autóba és nyugodtan elhajtanak.

Miután az autó kinyílt és beindult, a tolvajoknak minél előbb el kellett inalniuk, mivel a tulajdonos a házból könnyen le tudta volna állítani a járművet.

Ez az autólopási módszer a nyugati országokban terjedt el. A rendőrség szerint az ilyen típusú autók távirányítóit lehetetlenség hamisítani.

noviny.sk/para