Felborult az Audival, majd részegen elinalt - ennyi esze volt egy 48 éves pasinak

Vasárnap este Pozsonyivánkán (Ivanka pri Dunaji - Szenci járás) történt az eset, melyről a pozsonyi kerületi rendőrség a Facebookon számolt be.

Felborult az Audival, majd részegen elinalt - ennyi esze volt egy 48 éves pasinak
Rendőrségi felvétel

Este fél nyolckor egy Audi A6-os borult fel a faluban lévő Záleská utcában. A rendőrség ejlenleg rendelkezésre álló információi szerint a sofőr túl gyorsan hajthatott, aminek következtében lement az úttestről, majd egy fának csapódott és az oldalára borult. Az arra haladók megálltak, és segítettek neki kimászni az autóból, a férfi azonban ekkor futásnak eredt.

Tudta ugyanis, hogy benne van a pácban. Röviddel később kiérkezett a helyszínre a pozsonyi rendőrség gyorsreagálású egysége (PMJ), és a fickót hamar elkapták. Megszondázták, az eredmény pedig 0,76 mg/l-t tett ki, ami 1,58 ezreléknek felel meg.

A 48 éves pozsonyi sofőrt a rendőrség őrizetbe vette és meggyanúsították ittas állapotban elkövetett veszélyeztetéssel. Az ügyet szupergyors eljárás keretén belül kezeli a szenci rendőrség, és amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár egy évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

(parameter)