Felborult egy utánfutó Bősnél, útra dőlt faágak többfelé a Csallóközben!

Kedden délelőtt több mint 100 km/órás széllökésekkel érkezett meg a szélvihar az ország nyugati részére, azóta pedig már többfelé fennakadásokat okozott a Csallóközben.

Felborult egy utánfutó Bősnél, útra dőlt faágak többfelé a Csallóközben!
Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform (Facebook), olvasói felvételek

Bős és Nyárad között, valamint Szap és Medve között is útra dőlt faág akadályozta a forgalmat.

Bős közelében Nyékvárkony irányából egy utánfutó borult az oldalra a viharos szél miatt. Az utánfutót időközben sikerült visszafordítani a kerekeire.


Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform (Facebook)

A 63-as úton Dunaszerdahelynél egy óriástábla adta meg magát:


Olvasói felvételek

Somorja és Bacsfa között is útra dőlt fa akadályozta a közlekedést.

Gútán két fát csavart ki a szél: az egyik egy családi ház udvarából az utcán lévő villanyvezetékekre zuhant, a másik a Szent Rozália parkban dőlt ki. Nemesócsa közelében, Gúta irányában irányába két telefonvezeték tartóoszlopa dőlt ki.

Pozsonyban gyökerestül csavart ki egy fát a szél:

Blatné közelében Nagyszombatnál oldalára borult egy kamion, tőle pár száz méterre pedig egy furgon járt hasonlóan.

Pozsonyban a Kikötői hídon oldalára borult kamion akadályozza a forgalmat, az érintett szakaszt érdemes elkerülni – figyelmeztet a rendőrség.


Fotók: Rendőrség (Facebook)

Tombol a szélvihar az ország nagy részén, a reggeli óráktól már több mint 30 helyre riasztották a tűzoltókat. Eddig a Besztercebányai, a Pozsonyi, a Nagyszombati és a Trencséni kerületben volt a legtöbb riasztásuk a szél miatt.

Amint arról korábban beszámoltunk, rendkívül erős szelet jósoltak a meteorológusok keddre, szinte az egész ország területére figyelmeztetést adtak ki. A riasztás kedden reggel 9 órakor lépett érvénybe: a Csallóközben és az ország nyugati felében másod-, Pozsonyban és környékén viszont harmadfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint egyebek mellett a Dunaszerdahelyi, Komáromi, Galántai, Érsekújvári, Lévai, Vágsellyei és Szenci járásban reggel 9 órától 18 óráig akár 105 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Itt a szél ereje várhatóan 18 óra után némileg csökken – akkor már csak elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Kapcsolódó cikkek:
 
Tombol a szélvihar az egész országban, fákat csavar ki!
 
Ítéletidő: Pozsonyban vörös, a Csallóközben narancssárga riasztás!

(para)