Fiat 124 Spider: Ülj be, és tiéd a világ!

Kifinomult forma, lenyűgöző megjelenés – újjászületett a Fiat 60-as évekbeli sportautója, amelyet egyértelműen a vezetési élmény éltet. Íme, a Fiat 124 Spider!

Fiat 124 Spider: Ülj be, és tiéd a világ!
Fotók: Cséfalvay András

A modell a sportautókra jellemző klasszikus, tökéletes vonalakkal büszkélkedhet. Lenyűgöző megjelenésének köszönhetően pedig garantáltan minden szem rászegeződik. A legendás 60-as évekbeli modellhez hűen a gyártó ragaszkodott a hatszögletű első hűtőrácshoz, ami modern, tekintélyparancsoló külsőt biztosít a Fiat 124 Spidernek.

Megjelenése szempontjából nem elhanyagolandóak a fecskefarok elosztású hátsó spoilerek sem, valamint a karosszéria színére fényezett betétekkel rendelkező vízszintes hátsó lámpák. A modell arculatához nagyban hozzájárul a színe is: esetünkben meg kell hagyni, hogy a fehér szín egyszerre tükrözi az autó sportosságát és eleganciáját.

Az exkluzív és felejthetetlen vezetési élményhez nagyban hozzájárul a belső tér is, amit szintén a sportosság és az elegancia ötvözetében alakítottak ki. A prémium belső térnek, a felhasználóbarát rádiónak és a fedélzeti számítógépnek köszönhetően valóságos kényelemben élvezhetjük az utazás minden pillanatát.

A Fiat 124 Spider volánja mögött minden kezelőszerv karnyújtásnyira található, így nekünk csupán a vezetésre kell koncentrálnunk. A modell fedélzeti technológiájához tartozik a 7”-os érintőképernyő, a DAB rádió, a Wi-Fi és Bluetooth, emellett pedig USB port és AUX bemenettel is rendelkezik.

Az ergonomikus üléspárnák a szegélyek mentén megemelkednek, így kényelmesebbé válik a vezetés, valamint a ki- és beszállás is könnyebb. De ez még nem minden! A vezetőülés hat különböző irányban állítható, az ülések fűthetők, emellett pedig a fejtámlákban 4 Bose hangfal szolgáltatja a zenét. Ez az exkluzív hangrendszer kiváló hangminőséget biztosít akár nyitott, akár zárt tetővel utazunk.

A fényszórók full LED technológiát alkalmaznak, amely a fénycsóvát a jármű sebessége és a kanyar íve alapján tudja módosítani. Ezen kívül fényszórómosókkal, valamint eső- és sötétedésérzékelőkkel is fel van szerelve a modell. 

A Fiat 124 Spider karosszériáját kimondottan a hátsókerék-meghajtású Spider számára tervezték. A nagy ellenállású alumíniumnak és acélnak köszönhetően a jármű könnyű maradt, karosszériája mégis biztonságos és merev.

Fiat 124 Spider 1.4T MurtiAir 140k AT Lusso

1 368 cm3

4 henger

103 kW (140 lóerő)

átlagfogyasztás: 6,6 liter

6 fokozatú automata váltó

EURO 6

A modell teljesítménye kimagasló, fogyasztása mégis alacsony. Az 1,4-es Fiat 124 Spider sebességmérője 7,5 másodperc alatt kúszik fel 100 km/órára, végsebességként pedig akár a 215 km/órát is elérheti.

Az új Fiat 124 Spider láttán minden kétséget kizáróan elmondható, hogy méltó utódja a legendás modellnek. A remek tulajdonságokkal és külsővel rendelkező autó már 30 890 euróért megvásárolható a Dunautóban.

(parameter)


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.