Fiat 500: A kedves külső hatalmas meglepetéseket tartogat

A Fiat járművei hatalmas népszerűségnek örvendnek – legyen szó bármelyik modelljéről. Ezúttal a kedves kinézetű, de nagy meglepetéseket tartogató Fiat 500-at mutatjuk be.

Fiat 500: A kedves külső hatalmas meglepetéseket tartogat
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Fiat 500 egyszerre merész és csábító: a jellegzetes orra, a híres logó, valamint a háromdimenziós hűtőrácsot körülölelő lökhárító szinte mágnesként vonzza magára a tekinteteket.  Az összhatást a polielliptikus fényszórók és a LED technológiát használó dinamikus menetfények teszik teljessé.

A hátsó lámpaegység tartalmazza a féklámpákat, a tolató lámpákat és az irányjelzőket, valamint keretként körbeöleli a karosszériát. 

Ami a belsőt illeti: a műszerfal kialakításának köszönhetően tökéletes összhangot alkot a modern fedélzeti technológiákkal. A műszerfalon elhelyezett kesztyűtartó mellett USB/Aux csatlakozók is találhatók, de a nagyobbra méretezett pohártartó tálca sem elhanyagolandó.

A 7"-os digitális TFT kijelzőn követhetjük figyelemmel többek közt a kilométeróra adatait és a sebességváltásra figyelmeztető felváltásjelző rendszert, a fedélzeti számítógépen pedig megjeleníthetjük az aktuális fogyasztást.

A Fiat 500-at ergonomikus kialakítású ülésekkel szerelték fel – ennek köszönhetően még könnyebben hozzá lehet férni a hátsó ülésekhez.

A modellt többek közt olyan információs és szórakoztató rendszerekkel szerelték fel, mint a multifunkciós kormánykerék, Bluetooth kihangosító és hangátviteli funkció, valamint a Uconnect online információs rendszer. Utóbbi egy 7"-os érintőképernyőn teszi lehetővé a gépjármű összes multimédiás rendszerének kezelését.

Az eco:Drive rendszerrel tökéletesíthetjük vezetési stílusunkat, csökkentve az üzemanyag-fogyasztást, valamint ellenőrizhetjük, hogy milyen az autó szén-dioxid kibocsátása.

A my:Car rendszer egy olyan hasznos funkció, amely emlékeztet, hogy hol parkoltuk le autónkat, tájékoztat az üzemanyagszintről, valamint felhívja a figyelmünket az esetleges rendellenességekre.

A biztonságot illetően sem utolsó a Fiat 500. A hét légzsák mellett, az ABS + EBD megakadályozza, hogy elveszítsük uralmunkat a jármű felett hirtelen megálláskor; az ESC + Dombsegéd megtartja az irányt vészhelyzetben is, valamint segít az emelkedőn való elindulásban; a HBA pedig hatékonyabbá teszi a hirtelen fékezést.

A modell alapfelszereltségét képezi többek közt a manuális klíma, a sötétített hátsó ablakok, valamint az elektronikusan vezérelhető külső visszapillantó tükrök is.

Fiat 500 1.2 8v 69 k Sport

- 1 242 cm3

- 4 henger

- 51 kW (69 lóerő)

- átlagfogyasztás: 4,9 liter

- 5 fokozatú manuális váltó

- EURO 6

Senkit se tévesszen meg a Fiat 500 apró termete: az 1.2-es motorral rendelkező modell akár a 160 km/órás végsebességet is elérheti, miközben 12,9 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra. Ezek az adatok talán nem szorulnak különösebb magyarázatra.

A Fiat híres arról, hogy remek felszereltséget kínál remek árért. Esetünkben ennek kifejezetten van is valóságalapja, hiszen amellett, hogy az autóba kiváló dolgokat sűrítettek bele, még az ára is szuper. A modell 11 300 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-