Fiat 500X: Az olaszos forma azonnal magával ragad

Mi történik akkor, ha az igazi olasz design és az ikonikus Fiat 500 stílusjegyei modern formában egyesülnek? Kapunk egy SUV-t elegáns városi megjelenéssel, ami garantáltan magára vonz minden tekintetet. Ismerjük meg a Fiat 500X-t!

Fiat 500X: Az olaszos forma azonnal magával ragad
Fotók: Cséfalvay Á. András

Hagyomány, formaterv, tartalom: e három szóra próbált rágyúrni a Fiat, mikor az 500X megalkotását tervezték, s az eredményt látva meg kell mondanunk: amit egyszer az olaszok ígérnek, azt be is tartják.

A Fiat 500X nem egy tipikus SUV. Egy kompakt szabadidőautóról van szó, amely egyszerre jelentős test az utcán, kedves cukiság azoknak, akik ezt akarják belelátni, illetve használható, stílusos jármű mindazoknak, akik szeretik, ha egy autó nem csak az eleganciát, de a kényelmet is szolgálja.

Az igényes futómű és sok-sok nagyszilárdságú, drága acél a karosszériavázban könnyebbé, egyben masszívabbá teszi a kocsit, ami az 500X egyik legjelentősebb ütőkártyája. Emellett az autó megjelenését nagyban növeli a karosszéria színére fényezett műszerfal-betét, a Fiat újkori történetének legjobb minőségű anyagai és kidolgozása a belső térben, valamint a krómhatású műanyagkilincsek.

Tágas, praktikus, kifinomult részekkel vár a beltér, amit a hangulatos belső világítás, valamint az alumínium és karbon díszítőelemek még jobban feldobnak. A kényelmes utazást a jó oldaltartású ülések biztosítják, melyek közül a vezetőülés számos irányban elektronikusan beállítható.

A dolgainkat van hová pakolni, hiszen a beltér számtalan tárolóhelyet tartalmaz - az ajtózsebek akár 1,5 literes palackok tárolására is alkalmasak. A 350 literes csomagteret pedig a ledöntött ülésekkel máris 1 köbméternyire növelhetjük.

Az 5 colos érintőképernyőn elérhető Uconnect TM infotainment rendszernek köszönhetően igazi élménnyé válik a vezetés, a kormánykeréken található gombokkal pedig könnyen és biztonságosan vezérelhetünk szinte bármilyen funkciót.

A modellt számos hasznos rendszerrel szerelték fel, ilyen például az elektronikus parkolófék, a mechanikus klímaberendezés pollenszűrővel, a tempomat, illetve más olyan funkciók, amelyek levesznek szinte minden terhet a vezető válláról.


Fiat 500X 1.6 E-torq 110 k Plus

- 1598 cm3

- 4 henger

- 81 kW (110 lóerő)

- átlagfogyasztás: 6,4 liter

- 5 fokozatú manuális váltó

- EURO 6


Az E-torq motorokat a teljes fordulatszám tartományban rendelkezésre álló magas nyomaték és teljesítmény jellemzi. Az 1.6-os motorral rendelkező Fiat 500X végsebessége elérheti a 180 km/órát, miközben 11,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra.

A Fiat 500X egy tisztességesen megvalósított SUV, amely könnyedén szeli a kanyarokat - ha kell, nem is lassan. Ez a stílusos, látványos és első ránézésre igazán szimpatikus autó már 15 147 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

(parameter)