Fiat 500X: A szabadidőautók üde színfoltja

Ki ne ismerné a Fiat kompakt szabadidőautóját, amely merész és csábító külsejével hatalmas népszerűségre tett szert? Igen, a Fiat 500X-ről van szó, amelyben egyszerre egyesül a hamisítatlan olaszos design és az ikonikus 500-as modell modern stílusjegyei.

Fiat 500X: A szabadidőautók üde színfoltja
Fotók: Cséfalvay Á. András

Az olasz autógyártó egyszerűen nem tud mellényúlni: a személyautóktól kezdve a haszongépjárműkig a gyártó modelljei hatalmas népszerűségnek örvendnek, s ez alól az 500X sem kivétel.

A tipikus SUV modellekhez képest az 500X egy olyan kompakt szabadidőautó, amely egyszerre kedves cukiság és jelentős szereplő az utcán, valamint stílusos jármű azoknak, akik szeretik, ha az elegancia mellett a kényelmet is szolgálja egy autó.

Az 500X egyik legjelentősebb előnye az, hogy a modell ugyan masszív, mégis könnyedén szeli a kanyarokat – köszönhetően az igényes futóműnek és a karosszériavázat alkotó nagyszilárdságú acélnak.  A belső teret alkotó remek minőségű anyagok kidolgozása, a krómhatású műanyagkilincsek, valamint a karosszéria színére fényezett műszerfalbetét nagyban növeli az autó megjelenését. Esetünkben a vörös színnek köszönhetően nemcsak az autó külsejéről, de a beltérről is egyszerre sugárzik a sportosság, az elegancia és a szenvedély.

A karbon díszítőelemek és a hangulatos belső világítás remekül feldobja az autó tágas belterét. A jó oldaltartású ülések, valamint a több irányban is elektronikusan állítható vezetőülés a kényelmes utazást szolgálja. Nem beszélve a multifunkciós kormányról, amelyen szinte minden funkciót egy gombnyomással irányíthatunk, így a figyelmünket teljes mértékben a vezetésnek szentelhetjük.

A UConnect rádió 7''-os érintőképernyőjén keresztül vezérelhető a UConnectTM Live szolgáltatás. A modell olyan hasznos funkciókkal van felszerelve, mint a manuális klímaberendezés pollenszűrővel, az elektromos kézifék, vagy a tempomat.

Az emelkedőn való elinduláskor segítségünkre van a Hill Holder rendszer, amely manuális váltó esetében a fékpedál benyovásával és a váltó egyesbe történő állításával aktiválható, automata váltókon pedig mindig rendelkezésre áll. A funkció pár pillanatra megtartja az autót, és nem engedi visszagurulni, így a sofőr kapkodás nélkül folytathatja útját.

Ami a tárolóhelyeket illeti: a számos rekesznek köszönhetően a dolgainkat van hová elpakolni, az ajtózsebekben pedig akár 1,5 literes palackokat is tárolhatunk. Az autó 350 literes csomagtere is megsüvegelendő, főként hogy az ülések ledöntésével akár 1 köbméternyire is növelhetjük.

Az 1.6-os motorral rendelkező Fiat 500X végsebessége elérheti a 180 km/órát, miközben 11,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra.

Fiat 500X 1.6 E-torq 110 k Plus

- 1598 cm3

- 4 henger

- 81 kW (110 lóerő)

- átlagfogyasztás: 6,4 liter

- 5 fokozatú manuális váltó

- EURO 6

A Fiat 500X üde színfoltot képez mind a Fiat modellek körében, mid az SUV-k kategóriájában. A modell már 15 500 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-