Fiat Doblo: Elengedhetetlen társ a munkához

Kényelmes, erős, gyors és szinte bármi elfér a csomagterében - a Fiat haszongépjárművénél keresve sem találnál jobbat. Bemutatjuk a Fiat Doblo Cargót.

Fiat Doblo: Elengedhetetlen társ a munkához
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Fiat Doblót letisztult és összetéveszthetetlen design jellemzi. A magával ragadó és eredeti vonalvezetés, a merész, de arányos orr-rész jellegzetes formát kölcsönöz a modellnek.

Az első integrált lámpaegységnek, és a keréktárcsáknak köszönhetően a Fiat Doblo kialakítása rendkívül vonzó és különleges. A jármű irányjelzői a szögletes tükörházba lettek beépítve.

Nagy utazáshoz és szállításhoz egyértelműen egy Doblo a legjobb társ. Az autót úgy tervezték, hogy mindenki és minden kényelmesen elférjen odabent. A jármű 3200 literes csomagtere pedig egyértelműen megsüvegelendő.

A Fiat Doblo temérdek tárolórekesszel rendelkezik. Az első ajtókon elhelyezett nagy méretű tárolórekeszekben akár több vizespalackot is elhelyezhetünk, és akkor még nem említettük az első ülések feletti tárolópolcot. A műszerfal és a tárolóhelyek remekül harmonizálnak egymással, így mindenhez könnyen hozzá lehet férni.

A Fiat Doblo fedélzeti rendszerrel is fel van szerelve, amelyet egy 5 colos kijelzőn érhetünk el. A kormányon beépített kezelőszervekkel könnyen irányíthatjuk a rádiót, így semmi sem vonja el a figyelmünket a vezetésről. Az AUX és USB csatlakozókon keresztül pedig az okostelefonunkon tárolt zeneszámokat és lejátszási listákat is hallgathatjuk.

A Fiat Doblo biztonságban sem utolsó: az utastérbe irányított gyűrődési zónák lettek építve, melyek a külön erre kialakított pontokon elnyelik az ütközések energiáját, míg az ajtókat úgy tervezték, hogy ütközés esetén se nyílhassanak ki véletlenül.

A maximális aktív biztonságról az ABS és EBD rendszerekkel kiegészített ESC elektronikus menetstabilizátor gondoskodik, amely hirtelen fékezés esetén is segít megőrizni a jármű feletti uralmat. Az emelkedőkön való induláskor a dombsegéd megakadályozza, hogy a jármű visszaguruljon, így az ismeretlen utak sem jelenthetnek kihívást.

Doblo Cargo 1,3 MTJ 95k Base Economy

1248 cm3

4 henger

70 kW (95 lóerő)

átlagfogyasztás: 5 liter

5 fokozatú manuális váltó

EURO 6

A Fiat Doblo alacsony fogyasztásával és remek teherbírásával minden vállalkozó legjobb barátjává válik. A modell 14 570 euróért megvásárolható a Dunautóban.


-para-