Fiat Fullback: Megbízható partner minden helyzetben

Íme, a Fiat első összkerekes platós teherautója, amely nemcsak teherbírásával és teljesítményével, de remek felszereltségével is igyekszik belopni magát a köztudatba.

Fiat Fullback: Megbízható partner minden helyzetben
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Fiat Fullback nem csak azok számára készült, akiknek megbízható terepjáróra van szükségük a nehéz terepviszonyokhoz – a málhás szamár szerepén kívül a mindennapok használata során is jelentős szerepet tölt be.

Az utastérben nem spóroltak a hellyel, mindenki bőven elfér. Telefonunk, pénztárcánk vagy egyéb más kisebb dolgaink tárolására számtalan rekesz áll rendelkezésünkre. A kényelmet szolgálja az előredönthető háttámla, az első és hátsó könyöktámasz, valamint a kétzónás automata klíma, amely az első ülések alól fújja a hideg, illetve meleg levegőt a hátsó utastérbe.

Az általunk bemutatott Fullback hatfokozatú manuális váltóval kapható. Minden kétséget kizáróan a kocsi valódi erőssége az összkerékhajtásban rejlik. Az SX-felszereltségű modell esetében háromállású üzemmódválasztó kapcsoló áll rendelkezésünkre. Az elektronikusan vezérelt tengelykapcsolók az útviszonyok és a sebesség függvényében szabályozzák a hajtóerő átvitelét a kerekekhez.

A 2H funkció esetében csupán a két hátsó kerék visz át hatjóerőt, míg a 4H már mind a négy kerék között fele-fele arányban osztja meg a nyomatékot. Ez az üzemmód biztonságosabb előrejutást eredményez a csúszós vagy egyenetlen útfelületeken. Végezetül maradt a 4L, amely különösen rövid áttétellel segít a szélsőséges terepkörülmények között.

Lévén, hogy pickupról van szó, a modell vonóhorgot is kapott, amivel akár 3,1 tonnát is vonszolhatunk.

A motor nemcsak megbízhatóan erős, hanem csendes is: a többi pickuppal ellentétben az utastérbe csupán elenyésző motorzaj szűrődik be.

A középkonzolon kapott helyet a rádió, a multifunkciós volánon elhelyezett gombokkal pedig könnyen irányítható a rádió, a tempomat, valamint a mobiltelefon kihangosítója is.

A motorház alatt nem kevés erő lakozik: a 2442 cm3-es motorral rendelkező Fiat Fullback végsebessége elérheti akár a 169 km/órát is.

Fiat Fullback Double cab SX 150k 6MT

2442 cm3

4 henger

113 kW (154 lóerő)

átlagfogyasztás: 6,9 liter

6 fokozatú manuális váltó

EURO 6

A Fiat Fullback egyértelműen a pickupok élmezőnyébe tartozik, ár-érték arányban szinte az összes konkurensét maga mögé utasítja. A modell már 24 740 euróért megvásárolható a Dunautóban.


-para-