Fiat Talento: Szállításban és munkában nem ismer tréfát

Ha munkáról van szó, sokan azonnal a Fiathoz fordulnak. Nem csoda, hisz az olasz autógyártó nemcsak szabadidőautók, de haszongépjárművek esetében is megbízható modelleket sorakoztathat fel. Ide tartozik a Fiat Talento is!

Fiat Talento: Szállításban és munkában nem ismer tréfát
Fotók: Cséfalvay Á. András

A Talentót jellemzően a Doblo Cargo és Ducato közti kapocsként emlegetik, hiszen egyszerre egyesül benne az agilitás és a teherbírás.

A nyújtott szélvédő a rövid motorháztetőhöz csatlakozva egy impozáns, ám mégis dinamikus orrot eredményez. A homlokkiképzés merész és letisztult vonalvezetése pedig kihozza a jármű szélességét és terhelhetőségét.

A kabint úgy tervezték, hogy a sofőr mellett az utasok is a lehető legkényelmesebben elférjenek. A ki- és beszállást könnyíti, hogy a jármű mindkét oldalán tolóajtóval rendelkezik.

Kialakításának köszönhetően minden egy karnyújtásnyira van, a kormánykerék pozíciójának köszönhetően pedig olyan érzés a Talentót vezetni, mintha egy hagyományos autó volánja mögött ülnénk. A temérdek belső tárolórekesznek köszönhetően mindennek találhatunk bőven helyet.

Az autórádió és a navigáció egy 7"-os érintőképernyőn érhető el, a manuális klímát pedig elkülönítve lehet használni a jármű első és hátsó részében.

A Talento alapfelszereltségként minden változatában a legújabb generációs fedélzeti technológiát és magas szintű biztonsági berendezéseket nyújtja. Ilyen például az ABS EBD (Elektronikus fékerő elosztó) és vészfékező asszisztens, a tempomat, illetve a Hill Holder és Traction+ rendszer. A hátsó parkolószenzorokról se feledkezzünk meg, amely tolatáskor nyújt hasznos segítséget.

A Stop&Start funkcióval kiegészített TwinTurbo rendszernek köszönhetően a Talento károsanyag-kibocsátása és fogyasztása kevesebb, így a fenntartási költségek is jóval alacsonyabbak.

A modell erőssége a rakodófelületben található: a két hátsó utaspadot ki lehet venni, illetve támlájukat le lehet hajtani, így a csomagtér akár 3,75 méteresre is növelhető. A Talento teljes teherbírása 1249 kg.

Fiat Talento Panorama M1 L2H1 1,2t 1,6 MTJ Twin turbo 145k

1598 cm3

4 henger

107kW (145 lóerő)

átlagfogyasztás: 5,9 liter

6 fokozatú manuális váltó

EURO 6

Legyen szó rakományról vagy személyszállításról, a Talentónak bizony nem kis súlyt kell megmozgatnia. Ehhez kell is a 145 lóerő, amelynek köszönhetően a kocsi akár a 170 km/órás sebességet is elérheti.

A Fiat Talento rendkívüli sokoldalúságával és tágas belső méreteivel minden szakember számára tökéletes társat jelent. A modell 29 394 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-