Fiat Tipo: Kényelem és elegancia a mindennapok során is

Modern design, elragadó vonalak, komfort és technológia – ismerd a meg a Fiat Tipo négyajtós változatát!

Fiat Tipo: Kényelem és elegancia a mindennapok során is
Fotók: Cséfalvay Á. András

Elegáns, tágas és komfortos: a Tipo szedánt úgy tervezték, hogy a mindennapok során is páratlan vezetési élményt biztosítson.

A fényszóróegységet magába foglaló íves hűtőrács különleges személyiséget kölcsönöz az autó orr-részének. Az egyedi és dinamikus kialakítású hátsó lámpaegység a négyajtós Tipo különleges védjegye.

A jármű belsejét úgy tervezték, hogy az minden igényt kielégítő, technológiákkal gazdagon felszerelt, komfortos teret biztosítson. A vezetőülést úgy állították be, valamint a kezelőszerveket úgy helyezték el, hogy a vezetéshez a lehető legpraktikusabbak legyenek.

A vezetőülés elektromosan állítható deréktámasszal rendelkezik, de a kényelmet tovább fokozza a tárolórekesszel ellátott, állítható kartámasz. Emellett a járművet számos kényelmi funkcióval és modern fedélzeti technológiával is felszerelték.

A gondosan kialakított ülések maximális kényelmet biztosítanak a vezetőnek és az utasoknak egyaránt: a Tipóban gond nélkül elfér öt felnőtt utas, függetlenül attól, hogy milyen magasak.

A modell designja ötvözi a kényelmet és a praktikumot: a beltérben számos tárolórekesz található, amelyek a kabin különböző pontjain találhatók – a teljes kapacitásuk 12 liter.

A négyajtós Fiat Tipóban minden elfér, amire szükségünk van: 520 literes csomagtartója a szedánok kategóriájában kimagasló. A hátsó ülések lehajtásával maximálisan kihasználhatjuk a tágas rakteret, így akár hosszabb tárgyakat is szállíthatunk. A csomagtartó gyorsan és automatikusan nyílik – ehhez nem kell mást tennünk, csak megnyomnunk a kulcson található gombot.

A műszeregység letisztult és áttekinthető, a vezetés során szükséges információkat pedig a TFT kijelzőn lehet figyelemmel követni. A Uconnect rendszer segít bennünket vezetés közben is, amely 5''-os érintőképernyővel és Bluetooth funkcióval rendelkezik. A multifunkciós kormánynak köszönhetően pedig egy gombnyomással vezérelhetjük a különféle funkciókat anélkül, hogy a kezünket levennénk a volánról.

A Fiat Tipo olyan hasznos rendszerekkel van felszerelve, mint a gumiabroncsnyomást figyelő rendszer (TPMS), az elektronikus fékerőelosztó (EBD), a blokkolásgátló (ABS), vagy a Hill Holder, amely meggátolja, hogy az emelkedőn való elinduláskor a jármű visszaguruljon.

Az ESP menetstabilizátor segít megőrizni az uralmat a jármű felett vészfékezéskor és csúszós útfelületeken is. A rendszer többek közt tartalmazza a kipörgésgátlót (ASR), valamint a már említett Hill Holdert. További hasznos funkció a hátsó parkolószenzor, amely tolatáskor jelez, ha esetleg valamilyen akadály felé közelítenénk.

Az 1.4-es motorral rendelkező Fiat Tipo eléri akár a 185 km/órás végsebességet, miközben 11,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra.

Tipo 1.4 95k Opening Edition Plus

1368 cm3

4 henger

70 kW (95 lóerő)

átlagfogyasztás: 5,7 liter

6 fokozatú manuális váltó

EURO 6

„Nem kell sok, hogy sokat kapj“ – áll a Fiat mottójában. Nem hiába, hiszen a Fiat Tipo minden igényt kielégít azzal, hogy praktikus és gazdaságos, emellett még jó is néz ki. A modell már 13 800 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-