FIGYELEM: Jobb, ha ezeket tudod, mielőtt ma a dunaszerdahelyi Fő utcát vagy mellékutcáit szeretnéd használni!

Kedden 9 órától 15 óráig lezárják az autóforgalom elől a Fő utcát a VMK-tól a városházáig, illetve az adóhivatalig. Dunaszerdahely részéről ez az egyik akció, mellyel csatkakozik az Európai Mobilitás Hetéhez.

FIGYELEM: Jobb, ha ezeket tudod, mielőtt ma a dunaszerdahelyi Fő utcát vagy mellékutcáit szeretnéd használni!
Fotó: Cséfalvay Á. András

A mintegy négyszáz méteres útszakaszon ezen a napon számos programmal népszerűsítik majd a fenntartható közlekedést.

Ami a forgalmi korlátozásokat illeti, ugyan már a reggeli csúcsidő után kerül sor a lezárásra, és a délutáni csúcsidő előtt feloldják azt, a belvárosban tulajdonképpen egész nap sűrű a forgalom. Számolni kell ugyanakkor azzal, hogy a Sládkovič, a Rózsa és a Bacsák utcák ma 9 és 15 óra között kétirányúsítva lesznek, de egyik utcából sem lehet majd kihajtani a Fő utcára. A kétirányúsítás okán az érintett időszakban nem lehet majd parkolni ezekben az utcákban az út szélén - olvasható a városi weboldalon.

Ugyancsak lezárják a VMK mögötti parkolót, tehát ha oda valaki reggel beáll, csak délután jöhet ki.

A VMK-nál a forgalmat a Szent István tér felé terelik, ahol a Štefánik utcán áthaladva érkezhetünk a Múzeum utcához, majd a Kondé püspök utcán keresztül juthatunk vissza a Fő utcára, de ott csak balra, a körforgalom felé fordulhatunk majd ki. Visszafelé hasonló útvonalon juthatunk keresztül Dunaszerdahely belvárosán, vagy pedig a vasút felől.

(parameter)