FIGYELEM! Több órát vesztegelnek az autósok a medvei határátkelőnél (FOTÓK)

Hétfőn reggel 7 órától életbe lépett egy új intézkedés, miszerint a szlovák állampolgár, aki belép Szlovákia területére (egyes kivételeket leszámítva), kötelezően az állam által irányított karanténközpontok egyikében helyezik el. Az intézkedés miatt a határokon nagyobb torlódások alakultak ki.

FIGYELEM! Több órát vesztegelnek az autósok a medvei határátkelőnél (FOTÓK)
Olvasói felvételek

A határátkelőkön katonák, rendőrök és tűzoltók ellenőrzik az autósokat. Akik külföldről térnek haza (a kivételeket lásd lejjebb), azokat a határon begyűjtik, majd elszállítják őket a karanténközpontokba.

Úgy tűnik, az ellenőrzések időigényesek, ugyanis több olvasónk is arról tájékoztatott bennünket, hogy a Medve-Vámosszabadi határátkelőn Magyarország irányából nagyobb torlódásra lehet számítani. Egyikük például 5 és fél órát várakozott, mire átjutott a határon.

A hétfőn reggel életbe lépett intézkedés szerint április 6-tól visszavonásig az állam által irányított központokban kötelező karantén vár mindazokra, akik belépnek Szlovákia területére. Amennyiben az illető koronavírustesztje negatív lesz, azt követően 14 napos házi karanténba kerül.

Ez a rendelet azonban nem vonatkozik:

a terhes nőkre, a súlyos betegekre, a 75 év felettiekre, a kiskorúakra, az áruszállítókra (sofőrök, pilóták, mozdonyvezetők...), a mentőkre, a temetkezési szolgálat alkalmazottaira, valamint azokra az ingázókra, akik a határtól 30 kilométeres körzetben dolgoznak.


-para-