Főiskolásokat gázolt halálra, hajtott, mint az őrült, és holtrészeg volt a pozsonyi ámokfutó, de még neki állt feljebb!

Hamran István országos rendőrparancsnok közölt részleteket hétfőn délelőtt a Zoch utcai balesetben vétkes sofőrről.

Főiskolásokat gázolt halálra, hajtott, mint az őrült, és holtrészeg volt a pozsonyi ámokfutó, de még neki állt feljebb!
Fotók: AP/TASR (Továbbiakért kattints!)

Roman Mikulec belügyminiszter arról informált hétfőn reggel, hogy az áldozatok főiskolai diákok voltak, némelyiküknek mai lett volna az első napja. 

Megerősítette, hogy a férfi alkoholtesztje pozitív lett, nem is kicsit. A sofőr 1,6 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket. A Markíza úgy tudja, apáról és fiáról van szó, a fiú megsérült, hátgerincsérüléssel szállították kórházba.

A sofőr nemcsak holtrészeg volt, hanem többszörösen túllépte a megengedett sebességet. "Abból, amit a saját szememmel láttam, nem regisztráltam féknyomokat" - szögezte le.

A sofőrt és útitársát a  helyszínen őrizetbe vették. Utóbbi könnyebb sérüléseket szenvedett. "Még akkor is agresszívan viselkedett" - mondta.

Pontosította a baleset idejét, elmondása szerint az 22.24-kor történt, és emlékeztetett, hogy vélhetően ez a legtragikusabb az ehhez hasonló balesetek közül.

Mint korábban írtuk, a rendőrség a baleset szemtanúit keresi. A Zoch utcai megállóban négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük két személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba, és a Markíza információi szerint egy további személy szintén az életéért küzd.

Korábban:
 
Négy halottja és hat sérültje van a Zoch utcai balesetnek - szemtanúkat keres a rendőrség! (Fotókkal)
 
Čaputová, Kollár és Heger is reagált a pozsonyi tragédiára

(TASR/Markíza)