A Forma-1-es autókat is lehagyta volna a cseh milliárdos a Bugattijával, videóra vette az eszméletlen száguldást

Radim Passer cseh milliárdos elképesztő sebességgel száguldott Bugatti Chironjával a német autópályán.

Passer a Berlin és Hannover közötti, sebességkorlátozás nélküli autópályán elérte a 417 km/órás sebességet. Az egészet videóra vette, amit meg is osztott a YouTube-csatornáján.

A cseh üzletember hozzátette, a felvétel tavaly készült, egy 10 kilométer hosszú, egyenes, háromsávos szakaszon és a látási viszonyok is jók voltak. „A biztonság volt a prioritás” – magyarázta.

A német közlekedési minisztérium ugyanakkor szerdai közleményében kijelentette, hogy "elutasít minden olyan közlekedési magatartást, amely a közlekedőket veszélyezteti vagy veszélyeztetheti".

"Minden közlekedőnek be kell tartania a közlekedés szabályait" - tette hozzá a minisztérium, hangsúlyozva, a sofőrök csak olyan sebességgel haladhatnak, amellyel ellenőrzés alatt tudják tartani a járművet.

Passer a Forbes magazin szerint a 33. leggazdagabb cseh állampolgár 308 millió dolláros vagyonával. A 58 éves üzletember már korábban is tesztelte Bugatti Veyronjának képességeit. 2015-ben a 402,5 km/órás sebességet sikerült elérnie, ami akkor a legnagyobb mért sebesség volt autópályán.

(DenníkN)