Gondolta volna? Nem sokkal környezetkímélőbbek az elektromos autók a hagyományos kocsiknál

Az egész életciklus vizsgálatának eredményei azt mutatják, hogy az elektromos autók majdnem ugyanolyan mértékben károsítják a környezetet, mint a benzines vagy dízeles modellek – írja a živé.sk.

Gondolta volna? Nem sokkal környezetkímélőbbek az elektromos autók a hagyományos kocsiknál
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Green NCAP nemzetközi szervezet által végzett kutatás szerint az elektromos autók nem sokkal környezetbarátabbak, mint a belsőégésű motorokkal rendelkező modellek. A bolygóra gyakorolt hatásuk általánosságban véve az adott modelltől és a használati módtól függ.

Összesen 61, villannyal, benzinnel, gázolajjal és földgázzal működő autót hasonlítottak össze. A kutatók 16 éves élettartammal, illetve 240 ezer megtett kilométerrel számoltak, de figyelembe vették a vezetési módot, a tömeget, illetve a villany forrását is.

Meghajtás terén az elektromos Volkswagen érte el a legjobb eredményeket a szén-dioxid-termelést illetően, ezt pedig a Toyota plug-in hibrid követi. Előnyük viszont nem volt tetemes a gázolajjal működő Škoda és a gázos Seat előtt. Mindössze a BMW benzines modelljénél állapítottak meg nagyobb kibocsátást.

Az emissziós értékeket befolyásolja az autó súlya is. Az elektromos autók hátránya, hogy akkumulátoruk több száz kilogrammal is nehezebb, de a hasonló tömeggel rendelkező, gázolajjal működő modellekkel összehasonlítva egyértelműen az elektromosság felé billen a mérleg nyelve. Ez a kisebb városi autókra és a nagyobb SUV-kre egyaránt. Ebből a szempontból tehát jobban védjük a környezetet egy kisebb belsőégésű motorral rendelkező autóval, mint egy hatalmas, nagy akkumulátorral rendelkező elektromos kocsival.

Az energetikai igények terén megállapították, hogy a gázolajas Škoda rendelkezik a legalacsonyabb mutatóval, noha a 164 MWh-s eredmény 55 európai háztartás éves fogyasztásának felel meg. Az elektromos Ford SUV viszont kb. a felével nagyobb számokat ért el.


(živé.sk)