Gyanúsítottként kezelik a zebrán elütött vak nőt

Janka Mikulčíkovát tavaly szeptemberben ütötték el Trencsénben egy zebrán. A rendőrség gyanúsítottként idézte be, mivel szerintük felelős a baleset bekövetkeztéért, ugyanis szerintük nem győződött meg róla kellőképp, hogy ráléphet-e az úttestre.

Gyanúsítottként kezelik a zebrán elütött vak nőt
Forrás: Markíza

Másképp látja az asszony, aki úgy emlékezett vissza arra a napra a Markíza híradójában, hogy szökött az eső, és biztos volt benne, hogy átkelhet az úttesten. Hozzá kell tenni, hogy neki pirosat jelzett a lámpa, míg az úton érkező autónak zöldet, ugyanakkor nem működött a hangjelzés, ami alapján ő valóban tudhatta, hogy nem indulhat el.

"Mikor hallottam, hogy nem megy, felemeltem a pálcámat, mint mindig" - írta le a történteket.

A baleset után kórházba került, mikor pedig hazatérhetett, érkezett a rendőri idézés. Az ügyvéd, aki ingyen vállalta a képviseletét, a baleset rekonstrukcióját kérte, melytől azt várja, hogy be tudják bizonyítani, a hölgy esetében nem lehet szó arról, hogy hirtelen kiszaladt az útra.

Az autót egy 57 éves asszony vezette, ő nem kívánt nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy lassan ment.

A rendőrség Danka Adámiková szóvivő szerint egy héttel ezelőtt megkapta a szakértői véleményt az ügyben, annak áttanulmányozása azonban még nem fejeződött be, így nem tudni, mikor léphetnek előre az ügyben.

(Markíza)