HALÁLOS BALESET: Megcsúszott és egy félreállított utánfutónak csapódott frontálisan a fiatal sofőr

A frontális ütközést nem élte túl az autó 34 éves utasa.

HALÁLOS BALESET: Megcsúszott és egy félreállított utánfutónak csapódott frontálisan a fiatal sofőr
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség halál és súlyos sérülés okozása miatt indított büntetőeljárást az R1-es gyorsforgalmi út galántai járásbeli szakaszán történt csütörtöki baleset miatt. Erről a rendőrség tájékoztatott. A Galántai járásban ebben az évben eddig öt közúti balesetet és hat halálesetet tartanak nyilván.

Az esti órákban egy 22 éves sofőr egy Honda Accord típusú autóval tartott Szeredből Nagyszombat felé. Az autó vezetője a galántai járásbeli Vágpatta melletti letérőnél, körülbelül a 24. kilométernél, eddig ismeretlen okból megcsúszhatott, és egy félreállított utánfutóba ütközött. A frontális ütközést nem élte túl az autó 34 éves sopornyai (Šoporňa) utasa. Ezt Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte.

„A Honda sofőrje egyszeri ellátást kapott a galántai kórházban. A rendőrség szerint nem fogyasztott alkoholt. A baleset során a félreállított autó 35 éves sofőrje is súlyos sérüléseket szenvedett, akit a légi mentőszolgálat szállított a nagyszombati kórházba” – tette hozzá a szóvivő. A baleset miatt a gyorsforgalmi utat csaknem öt órára lezárták.


(TASR)