Halálos baleset: a motorkerékpár vezetése közben állt le az autósiskola diákjának a szíve, az oktató már nem tudott mit tenni

Két héttel ezelőtt súlyos motorbalesetet szenvedett egy autósiskola oktatója és diákja, amely során utóbbi életét vesztette. Most kiderült, mi áll az eset hátterében.

Halálos baleset: a motorkerékpár vezetése közben állt le az autósiskola diákjának a szíve, az oktató már nem tudott mit tenni
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az eset a Sliač és Kováčová (Zólyomi járás) közti útszakaszon történt. A 43 éves férfi és a mögötte ülő 48 éves oktatója motorkerékpárral haladt, amikor áttörték a szalagkorlátot, majd a füves területen és egy patakon átvágva a túlsó, fás partnak csapódtak.

A balesetet nem élte túl a 43 éves férfi, míg az oktatót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az érintett szakaszon haladó szemtanúk szerint az oktató sosem haladt gyorsan, ezért adott volt a kérdés, hogy mi állhat a baleset hátterében. Lehetséges okként emlegették, hogy egy autó vagy vad keresztezte az útjukat, végül a rendőrség egészségügyi szakértői adták meg a választ.

Mária Faltániová rendőrségi szóvivő szerint ugyanis a boncolás során egészségügyi rendellenességet állapítottak meg az elhunytnál. A férfinek leállt a szíve a motorkerékpár vezetése közben, az oktató pedig már képtelen volt hátulról manőverezni a járművel.


(noviny.sk)