Halálos munkabaleset történt Pozsonypüspökinél

Pénteken halálos munkabaleset történt a D4R7 építési munkaterületén, Pozsonypüspöki és a település Mogyorós városrésze közötti szakaszon. 

Halálos munkabaleset történt Pozsonypüspökinél
Illusztráció

Egy Mercedes Benz tipusú tehergépjármű tolatás közben maga alá rántott egy férfit. Az áldozat, egy 40 éves személy a helyszínen életét vesztette. A járművet vezető sofőr leheletében nem találtak alkoholt.

Pozsony II. számú járási kapitánysága eljárást kezdeményezett az ügyben. Az eset körülményeit még vizsgálják. - tájékoztatta portálunkat Lucia Mihalíková, a rendőrség kerületi szóvivője.

A Zero Bypass Limited, a pozsonyi körgyűrű építési projektjének koncessziós jogosultja, valamint a D4R7 Construction, az építés kivitelezője egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A pozsonyi körgyűrű a köz- és magánszféra közötti partnerség keretében megvalósuló, ún. PPP-projekt formájában épül meg. Az építkezés kivitelezője egy konzorcium, élén a spanyol Cintra társasággal. A konzorcium az építkezést követően még 30 évig vállalja az út karbantartását. A költségeket az állam ugyanennyi ideig fogja törleszteni. A projekt részét képezi a D4-es autópálya 27 kilométer hosszú, Horvátjárfalu (Jarovce) és Récse (Rača) közötti szakasza, valamint az R7-es gyorsforgalmi út mintegy 32 kilométeres, Főrév (Prievoz) és Egyházgelle közötti szakasza.

(p)