Hamarosan bíróság elé állítják a sofőrt, aki bedrogozva okozta az államtitkár és felesége halálát Izsánál

Hamarosan bíróság elé állítják a 34 éves Tibort, aki tavaly súlyos közúti balesetet okozott Izsa és Komárom között, amely során életét vesztette Vladimír Dolinay kulturális államtitkár és felesége.

Hamarosan bíróság elé állítják a sofőrt, aki bedrogozva okozta az államtitkár és felesége halálát Izsánál
Fotó: HaZZ/Facebook

Másfél évvel ezelőtt Dolinay, felesége és örökbefogadott gyermekük szőlőskertjükből tartott hazafelé, amikor egy Kia Sorento áttért a szemközti sávba, hogy kikerüljön egy, az út szélén álló autót, eközben viszont összeütközött a Dacia Logannel, amelyben Dolinayék utaztak. A 38 éves államtitkár a helyszínen belehalt sérüléseibe, 34 éves felesége pedig néhány nappal később a kórházban hunyt el. Csupán az akkor kétéves Adrián maradt életben.

A Kiát a 34 éves Tibor vezette, aki, mint később kiderült, kábítószer hatása alatt vezetett. A férfit halálokozás és tudatmódosító szerek hatása alatt történő veszélyeztetéssel gyanúsították meg. A történtek után bevonták Tibor jogosítványát, de ez sem akadályozta meg, hogy újfent volán mögé üljön egy kölcsönkapott autóban, a rendőrök el is kapták.

Jaroslav Maček, a Nyitrai Kerületi Ügyészség szóvivője szerint a komáromi ügyész vádemelést nyújtott be Tibor ellen. A tárgyalást 2022. január 17-re tűzték ki, amennyiben bűnösségét sikerül bizonyítani, akár 12 éves szabadságvesztésre is ítélhetik.  


(Čas.sk)